У Черкасах відкрили «Музей виборчого трешу»

У Черкасах відкрили «Музей виборчого трешу»

25 сер. 2020

25 серпня у Черкасах відкрили виставку експонатів з підкупу виборців, чорного піару та політичної реклами «Музей виборчого трешу». 

Парфуми, канцелярія, агітки, предмети побуту, одяг та продукти — все, чим обдаровували кандидати виборців під час передвиборчих кампаній, впродовж місяця містяни можуть побачити за адресою вулиця Байди Вишневецького 35/1 у Черкасах. Працюватиме виставка у будні з 9:00 до 18:00. Вхід — вільний. Дотримання карантинних норм обов’язкове.

«Ми робимо виставку для того, щоб навчити людей розрізняти підкуп виборців, викликати у них емоцію супротиву до підкупу  і щоб показати, якою має бути нормальна агітація», — зазначає комунікаційниця руху ЧЕСНО Ірина Вівчар.

«Важливо нагадати виборцям, що концерти, продуктові набори, аптечки, окуляри, насіння, все, що їм роздається напередодні виборів — це є прямий чи непрямий підкуп», — додає продюсерка Черкаської філії Суспільного Олена Баніна.

За словами координатора спостереження ГО ОПОРА за виборами у Черкаській області Захара Колісніченка, цьогоріч штрафуватимуть не лише тих, хто намагатиметься підкупити, а й тих, хто згодиться на підкуп.

Виставки,організовані Рухом ЧЕСНО, вже працюють в Одесі, Харкові, Сумах, Житомирі. Незабаром експозиції відкриються у Кропивницькому, Херсоні та Чернівцях.

Нагадаємо, уперше «Музей виборчого трешу» презентували в Києві влітку 2019 року, цього року UA: СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ підтримує проєкт на правах інформаційного партнера.

Більше про відкриття виставки читайте на сайті новин Суспільного та дивіться в ефірі UA:ЧЕРКАСИ, також матеріали про музей будуть доступні на фейсбук-сторінці Суспільного Черкас.