Тематичний проєкт до Дня Конституції України підготували на Суспільному радіо Черкас

Тематичний проєкт до Дня Конституції України підготували на Суспільному радіо Черкас

26 чер. 2020

З 26 по 29 червня  в ефірі Українського радіо Рось транслюватимуть тематичні ролики до Дня Конституції України. Всього записано п’ять аудіоісторій з розповідями представників різних  національностей черкаської громади. Камерунець Жан Марк, ром Петро Бурлаченко, грекиня Аліна Паскалова, бакинська вірменка Ірина Герікян та казанський татарин Марат Багаутдінов поділились своїми думками про забезпечення  конституційних  гарантій у контексті буденного життя.

«За роки проживання на Черкащині ці люди облаштували своє життя: створили сім’ї, освоїли нові професії. Більшість мають українське громадянство, розуміють українську мову і повністю чи частково нею говорять. Вони перейняли українські традиції та зберегли свої, національні, цінують працьовитість та завзятість українського народу», — розповідає автор проєкту, редактор Українського радіо Рось Іван Лила.

«Україна одна з країн, де досить лояльно ставляться до всіх національностей, і всім меншинам тут переважно нормально живеться, —зазначає казанський татарин Марат Багаутдінов. — Немає різкого ставлення. Немає різниці, хто це: араби, татари, азербайджанці».

Читайте також: Історії про порятунок дітей у часи Другої світової війни слухайте в ефірі Українського радіо Рось

Зазначимо, слухати Суспільне радіо Черкас  можна на хвилях Українського радіо Рось, онлайн на сайті UA: ЧЕРКАСИ, в мобільному застосунку suspilne.radio та у подкастах на Mixcloud.