У ефірі UA: Українське радіо Рось транслюють ролики до Міжнародного дня протидії булінгу

У ефірі UA: Українське радіо Рось транслюють ролики до Міжнародного дня протидії булінгу

4 тра. 2020

Цього тижня, починаючи з 4 травня, в ефірі UA: Українське радіо Рось транслюватимуть інформаційні ролики до Міжнародного дня протидії булінгу. Слухачі Суспільного радіо Черкащини почують вісім роликів «Як розпізнати булінг», які ілюструють проблему і розповідають, як захиститись від агресивної поведінки оточення. Створювати аудіоісторії журналістам допомагали вихованці театру-студії «Сучасник» Центру дитячої та юнацької творчості.

«Нашими аудіороликами ми хотіли допомогти слухачам зрозуміти, де закінчуються дитячі ігри й пустощі і починається цькування. Це перший крок до боротьби з булінгом, — каже лінійна продюсерка UA: Українське радіо Рось Олена Захарова. — Про нього, як і про будь-яку проблему, треба говорити, озвучувати, визначати — це допоможе усвідомлювати і разом шукати шляхи подолання. Я дуже вдячна всім учасникам проєкту, особливо дітям, адже вони своєю акторською грою допомогли створити атмосферу  аудіороликам. Сподіваюсь, наша спільна робота не залишить байдужими черкасців і змусить зайвий раз замислитися про повагу до себе і до людей навколо».

У роликах автори використали статистичні дані ЮНІСЕФ, а психолог Оксана Трухан розповіла як відрізнити дитячі пустощі від булінгу.

Читайте також: На UA: Українське радіо Рось над серією аудіороликів про булінг працюють спільно зі школярами

Зазначимо, слухати «Як розпізнати булінг» можна на хвилях UA: Українське радіо Рось, онлайн на сайті UA: ЧЕРКАСИ, в мобільному застосунку suspilne.radio та у подкастах на Mixcloud.