«Ліричний відступ» — з 21 березня на UA: Українське радіо Рось

«Ліричний відступ» — з 21 березня на UA: Українське радіо Рось

23 бер. 2020

Команда Суспільного радіо Черкащини до Всесвітнього дня поезії підготувала серію аудіороликів «Ліричний відступ». Наразі заплановано до трансляції десять роликів у яких поезію черкаських авторів декламують ведучі UA: Українське радіо Рось.

«Мені здається, поезія близька багатьом людям, бо це про емоції. А особливо вона близька журналістам, бо ми щодня працюємо зі словом — каже лінійна продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Олена Захарова, — тому ми долучили до читання віршів усіх охочих редакторів. У кожного своє сприйняття поезії, свій настрій, своя атмосфера – кожен розкривається по-своєму. Це цікавий експеримент для нас. З одного боку ми хочемо познайомити слухачів з черкаськими поетами, з іншого — це можливість почути ведучих в іншій ролі».

Редактор UA: Українське радіо Рось Олексій Юрін теж пише вірші. Для міжпрограмних роликів читав і свою, і чужу поезію.

«Я читаю багато поезії для себе, але чужу не декламую на публіці. Тому треба було себе пересилити, щоб читати на радіо твори інших поетів, — зізнається Олексій Юрін. — Проєкт «Ліричний відступ» став для мене певним викликом. Та чого не зробиш для популяризації поезії рідного краю. «Ліричний відступ» дозволяє слухачам відволіктися від проблем, буденності й на хвилинку згадати, що серед прози життя є місце і для поезії. Поезія — це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».

«До редакції UA: Українське радіо Рось телефонують слухачі із проханням більше розповідати про митців Черкащини, кажуть, що їм не вистачає віршів і пісень в етері. Проєкт «Ліричний відступ» дасть нам можливість продемонструвати поетичний талант черкасців та поділитись улюбленими віршами, — розповідає керівниця творчої групи програм радіо Мар’яна Ободовська. — Чекаємо відгуків від наших слухачів».

За словами Олени Захарової, цикл «Ліричний відступ» будуть поповнювати новими роликами впродовж року.

Нагадаємо, нещодавно в ефірі UA: Українське радіо Рось транслювали тематичні ролики про права споживачів. Всі програми та аудіоролики Суспільного радіо Черкащини можна слухати онлайн на сайті UA: ЧЕРКАСИ, або у зручний час у подкастах.