Команда UA:ЧЕРКАСИ долучилась до акції «LOTS OF SOCKS»

Команда UA:ЧЕРКАСИ долучилась до акції «LOTS OF SOCKS»

23 бер. 2020

Команда Суспільного Черкащини вже кілька років поспіль бере участь в акції «LOTS OF SOCKS», що відбувається 21 березня до Дня людей із синдромом Дауна. Цього року, зважаючи на загальнонаціональний карантин у зв’язку з розповсюдженням вірусу СOVID - 19, акція відбулась онлайн. Колектив долучився до підтримки «сонячних людей» у соціальних мережах, також в ефірі транслювали програму «Радіодень» з Оксаною Заболотньою, головою ГО «Сонячні діти Черкащини».

«Щороку цього дня ми одягаємо кольорові шкарпетки, краватки, щоб відчути на собі, як це – викликати посилену увагу з боку сторонніх осіб, аби хоч у такий спосіб висловити солідарність із «сонячними людьми». Попри те, що зараз триває карантин і ми усіляко обмежуємо свої контакти, акцію все одно підтримуємо. Знаю, що багато моїх колег 21 березня виклали у соціальні мережі фото у кольорових шкарпетках», – розповіла продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна.

«Ми придбали  кольорові шкарпетки і зробили фото з ними. Це фото розмістили в соцмережі. У такий спосіб коштами допомогли «сонячним діткам», долучилися до реалізації їхніх потреб і мрій. А головне ми відчули і себе не такими, як усі, - каже редакторка UA: Українське радіо Рось Марина Денисенко. - Особисто для мене такі події та участь у них важливі. Вони згуртовують людей, нагадують про рівноправність всіх членів суспільства, не залишають байдужими до проблем інших, вчать бути ЛЮДЬМИ».

«Ніколи не можу залишитися осторонь таких флешмобів, - розповідає редакторка UA: Українське радіо Рось Альона Ніколенко. -  Людей із синдромом Дауна відрізняє те, що у них є зайва хромосома, вони виглядають зовні трохи інакше. Однак, вони - сонячні,  не здатні на підлість, образу. А ще вони вміють любити по-справжньому. І ми будемо підтримувати їх і любити такими як вони є».

За словами Оксани Заболотньої, голови ГО «Сонячні діти Черкащини», саме підтримки, толерантності й розуміння потребують сонячні люди у першу чергу.

«Громадська організація «Сонячні діти Черкащини» об’єднує сім’ї, які мають дітей із синдромом Дауна та іншими генетичними порушеннями. На сьогодні під опікою організації перебуває понад 25 сімей із такими дітками. Це «сонечка» Черкас, Черкаського району і ті, які ситуативно нині перебувають у місті, – розповідає керівниця ГО «Сонячні діти Черкащини» та мама одного із «сонячних» хлопчиків Оксана Заболотня. – Ми маємо активних батьків, разом робимо все для того, щоб наші діти повноцінно розвивалися. Один із пріоритетних напрямів нашої організації – це взаємодія з громадськістю – для того, щоб наші діти мали можливість соціалізуватися. Це вкрай важливий аспект. Ми хочемо, щоб діти мали можливість бути в колективі, тому долучаємося до будь-яких можливостей співпраці».

Нагадаємо, цьогоріч колектив UA: ЧЕРКАСИ вже вп‘яте доєднався до акції. Торік було організовано зустріч у студії філії.