На UA:ЧЕРКАСИ відбувся тренінг «Економіка: складне простою мовою»

На UA:ЧЕРКАСИ відбувся тренінг «Економіка: складне простою мовою»

28 лют. 2020

28 лютого на базі Суспільного Черкащини відбувся тренінг «Економіка: складне простою мовою». Навчання організовано Академією суспільного мовлення. Захід відбувся в межах інформаційних днів НБУ в регіонах «Економічний експрес» за підтримки Проєкту USAID «Трансформація фінансового сектору» та в співпраці із Центром журналістики при Київській школі економіки. Учасникам тренінгу розповіли про Нацбанк, поінформували про те, як захищати свої права у фінансовій сфері та як цікаво розповідати про сухі економічні факти. Слухали лекторів близько 20 журналістів із черкаських ЗМІ.



Представниця Центру журналістики при Київській школі економіки Анастасія Іванцова пояснила, як простою мовою розповідати про фінанси: «Мені дуже хочеться, щоб економічна журналістика в Україні ставала кращою. А щоб вона ставала кращою, самим журналістам треба добре розуміти про що вони пишуть, щоб знати на які дані посилатися і які дані давати своїм читачам, щоб вони потім ухвалювали правильні економічні рішення». Пані Анастасія зазначила, що найкраще рішення – описувати економічну дилему на прикладі того регіону, у якому журналіст працює.

Спікер тренінгу Леонід Зябрєв, представник Національного банку України, розповів  що таке НБУ, за що відповідає ця інституція і які напрями української економіки є пріоритетними.
«Ми їздимо по різних областях України для того, щоб журналісти могли більш цікаво і професійно писати про економічні події для своїх читачів. Але наша велика мета – підвищити рівень економічної грамотності населення», - зазначив пан Леонід.

Працюючи в кожній області, спікери попередньо дізнаються про що пишуть журналісти та що хочуть дізнатися і представники ЗМІ, і аудиторія їхніх видань.


Зі слів журналіста черкаського інтернет-видання «Прочерк» Назарія Вівчарика, тренінг доволі інформативний: «Журналісти з провінції, будем говорити правду,  відчувають голод в цьому сенсі. Такі тренінги потрібні, щоб відновити знання, або отримати нові. В Київ щоразу їхати не будеш, бо це час, фінанси, і відрив від основної роботи. Конкретно цей тренінг був мені цікавий, бо моменти, які звучали під час навчання, і питання, які ми ставили, актуальні для суспільства».

Редакторка UA: Українське радіо Рось Мар’яна Ободовська зазначила: «Такі тренінги корисні, щоб ми розуміли які процеси відбуваються, як працює Нацбанк, що відбувається з Банк-ID, як Нацбанк наближається до споживачів, куди можна звертатися. Тепер ми це знаємо і можемо пояснити нашим слухачам, глядачам і читачам». 

 Нагадаємо, тренінг «Економіка. Складне простою мовою» проведуть у десяти містах.