Протидія браконьєрству, контроль якості річок та атмосферного повітря, поводження з відходами – #Звіти_наживо на UA: ЧЕРКАСИ

Протидія браконьєрству, контроль якості річок та атмосферного повітря, поводження з відходами – #Звіти_наживо на UA: ЧЕРКАСИ

28 лют. 2020

У прямому ефірі Суспільного Черкащини про виконану роботу розказав перший заступник начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергій Поліщук. Участь у програмі також взяли засновниця ТОВ «Юлвітгруп» Анна Сквиря, екоактивіста Оксана Мусик, громадський активіст Сергій Лугеря та студентки кафедри біології, екології та агротехнологій ЧНУ ім. Б.Хмельницького.

Упродовж програми йшлося про екологічний рейтинг Черкащини серед інших регіонів. За інформацією порталу «Фокус», Черкаська область посідає 11-ту сходинку. Серед проблем — забруднення атмосфери викидами промислових підприємств і автотранспорту, недостатньо очищені стічні води комунальних господарств і промислових підприємств, що потрапляють у Дніпро.

За словами Сергія Поліщука: «Якщо порівнювати 2019 і 2020 рік – маємо тенденцію до зменшення викидів забруднюючих речовин. Цього вдалось досягти завдяки заходам державного контролю. А також екологізації підприємств».

Головний еколог області також розказав про протидію браконьєрству на водоймах та у лісах Черкащини. Він повідомив, що з початку 2020 року у лісах області виявили 4 браконьєрські вежі та 20 металевих петель для ловлі тварин.

«Маємо таку проблему, тому ще є багато ділянок лісів, де не забезпечена належним чином охорона. Те, що виявлено – це крапля в морі. Тому що є ще багато таких територій, які потребують нашої уваги. Браконьєрів затримуємо кожен день», - розповів Сергій Поліщук.

Також упродовж ефіру говорили про операцію «Первоцвіт», природоохоронні проєкти, співпрацю Держекоінспекції з владою та залучення громадськості.

Відео випуску проєкту #Звіти_наживо дивіться на фейсбук-сторінці, у ютубі або на сайті філії Суспільного у Черкасах.