Телебаченню Черкас виповнилось 30 років

Телебаченню Черкас виповнилось 30 років

14 лют. 2020

14 лютого 1990 року почало роботу Черкаське обласне телебачення. Телестудія «Рось» була першою серед телевізійних медіа краю. Сьогодні це частина суспільного мовлення України. За 30 років змінився колектив і концепція мовлення, з’явились нові формати й нові платформи, незмінним залишилось одне – бажання працювати для глядачів Черкащини.

 


До дня народження на UA: ЧЕРКАСИ створили серію відеороликів «Закохані в ТБ». Їх транслюватимуть на діджитал-платформі філії. У роботі використали архівні фото і відеоматеріали.

 

Продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна

Олена Баніна, продюсерка UA: ЧЕРКАСИ

«Оскільки День народження наше телебачення відзначає 14 лютого, то ми себе часто називаємо «закохані в ТБ». Цей вислів можна подвійно трактувати, бо звучить він як «закохані в тебе», тобто не лише в телебачення, а й в того, для кого воно існує, — розповідає продюсерка Суспільного у Черкасах Олена Баніна. — Для мене найвища винагорода, коли наші матеріали знаходять відгук серед глядацької аудиторії, дивують, навчають, змушують замислитись, спонукають до обговорення, мотивують. Якщо ж їх використовують для своїх публікацій інші ЗМІ, то це додатковий бонус, свідчення визнання професіоналізму наших співробітників».

 


Людмила Діденко, провідна фахівчиня групи програмування UA: ЧЕРКАСИ, до колективу телевізійників приєдналась у вересні 1991 року.


«Понад 28 років тому я почала свою роботу у телестудії «Рось», у штаті було 4 працівники, ми працювали на базі радіокомітету в Будинку Радіо, — згадує пані Людмила. — Не маючи досвіду, знань, відповідних можливостей, але маючи велике бажання, ця група починала творити обласне державне телебачення. При маленькому штаті, мізерних зарплатах, у важкі 90-і це було телебачення для людей, його любили та дивились глядачі Черкащини. Музичний телефільм «Душі криниця» за участі Народного артиста України Іво Бобула та відеонарис «Лебеді материнства», результат поїздки на батьківщину Василя Симоненка в с. Біївці на Полтавщині, я вважаю класикою черкаського телебачення».

 


Вікторія Сельова, лінійна продюсерка UA: ЧЕРКАСИ, на телебачення прийшла 19 років тому, увесь цей час працює на обласному каналі.


«30 років – це вже вік певної зрілості та змужніння, — каже пані Вікторія, — у моєму творчому житті було багато нових проєктів, програм про людей праці, митців, науковців. Я була і ведучою, і авторкою. Наша телевізійна родина завжди охоче експериментувала і працювала над новими форматами, адже тільки командою на телебаченні можна досягти успіху. Наразі маємо нові стандарти, новий контент, нові виклики, але, як і 30 років тому, ми працюємо для нашої аудиторії, разом з громадою дбаємо про розвиток краю».

 

Анна Іщенко стала частинкою Суспільного у Черкасах три роки тому. Свій колектив вона називає «сім’я телевізійників».


«Для мене робота у нашій телекомпанії — наче скринька з передбаченнями на кожен день, — розповідає кореспондентка новин Суспільного Черкащини Анна Іщенко, — зранку ти не знаєш, що станеться впродовж дня, це завжди несподіванка. Іноді приємна, іноді — не дуже. Треба знати чим живе місто та область, щоб поінформувати наших глядачів. Насправді, на телебаченні не все так казково, як собі часто уявляють люди. Це важка праця, у першу чергу, над собою. Ми маємо бути мультифункціональними бійцями, щоб продукувати якісний контент. Ми часто мало спимо, і не вистачає часу на себе. Але, що точно дає робота на ТБ — команду. Адже це твоя підтримка, опора і сім’я, яка з тобою 24/7. Це перевірка твоїх сил та інтелекту і хороша школа життя».

«Школа професійного росту», «рідний телеканал», «друзі», «наставники й учителі» — такі слова звучать у привітаннях колег, які колись починали свій шлях на телебаченні у Черкасах.

 

Оксана Соколова, журналістка і телеведуча

«Я починала свій професійний шлях у Черкаській телекомпанії «Рось»,— згадує телеведуча Оксана Соколова, — це був час креативу, експериментів, свіжого подиху, пошуку, дивовижних людей поруч. Колеги, я хочу обійняти кожного з вас. Бажаю вам наснаги, нових ідей, нових проєктів, обов’язково отримуйте задоволення від того, що ви робите».

 

Надія Кирей, журналістка

«Наша дружба почалась тоді, коли мені було 5 років. То була зйомка соціальної реклами й тоді я стала зіркою серед моїх подружок, і навіть автографи роздавала, — розповідає журналістка Надія Кирей, — Дякую, що став моїм першим місцем роботи та дав мені безцінний досвід, познайомив з людьми які так само  несамовито люблять свою професію. З днем народження, рідний телеканале».

 

Назар Коцаба, режисер

«Ви стали для мене справжніми вчителями, дехто другом — каже режисер Назар Коцаба, — я з радістю до вас повертаюсь у гості, завжди пам’ятаю звідки починав».

Нагадаємо, дивитись телеканал UA: ЧЕРКАСИ можна й онлайн на сайті філії, а програми і сюжети можна переглянути у зручний час на офіційних сторінках у facebook та youtube.