UA: Українське радіо Рось  запрошує приєднатись до відзначення Всесвітнього дня Української хустки

UA: Українське радіо Рось запрошує приєднатись до відзначення Всесвітнього дня Української хустки

4 гру. 2019

До Всесвітнього дня Української хустки команда радійників UA: ЧЕРКАСИ готує  ефір та запрошує охочих взяти участь у тематичній акції. 

«Це добра можливість нагадати черкащанкам про українську хустку,— каже лінійна продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Олена Захарова. — Вона може прикрасити не тільки національне, а й повсякденне вбрання. Мені б хотілось, щоб українська хустка, так само як вишиванка, допомагала українцям відчути свою унікальність. Але ще більше я чекаю на історії хусток, які зберігаються у далеких куточках нашої пам’яті.  Саме вони здатні допомогти нам зрозуміти себе і об’єднати для гарних справ».

Ініціювала акцію ведуча програми «Перший зранку» Олена Олександрова. Вона упевнена, що це допоможе не тільки об’єднати аудиторію і журналістів у прагненні зберегти та розвивати українську культуру, а й зацікавить жінок поекспериментувати зі своїм одягом.

«Прикрасити однотипні пуховики та сірі пальта містянок, котрі щодня поспішають за маршрутом «робота-дім-робота» може щось яскраве і рідне, - зазначає Олена Олександрова. - Тим паче, як личать нашим черкаським красуням пишні квіти на українських хустках! До Всесвітнього дня Української хустки і для втіхи наших черкащанок, я вирішила запропонувати слухачам  прикрасити свій повсякденний або святковий образ українською хусткою. Бабусина зі скрині, нова та стильна з бутика, куплена випадково, але така улюблена – хустка завжди додає образам оригінальності, змісту та впевненості у своїй красі».

Акція стартувала 4 грудня на фейсбук-сторінці UA: Українське радіо Рось. Команда Суспільного Черкащини закликає ділитись своїми історіями чи  стильними образами, прикрашеними традиційною українською хусткою.

7 грудня, у Всесвітній день Української Хустки, із отриманих фото буде зроблено фотоколаж і тематичний фотоальбом для фейсбук- сторінки Суспільного Черкащини, експерти оберуть найоригінальніші образи, а 9 грудня  о 7:20  у програмі «Перший зранку» розкажуть, як можна використати українську хустку у повсякденному і святковому вбранні.

Для участі в акції потрібно:

  • вподобати допис і поділитись стильними образами, прикрашеними традиційною українською хусткою, та історіями, які зберігають хустки (якщо є такі),  в коментарях під цим дописом, 
  • поширити допис на своїй сторінці у соцмережах,
  • знайти і позначити себе на фотоколажі чи у фотоальбомі.


Нагадаємо, у серпні цього року команда UA: ЧЕРКАСИ ініціювала челендж добрих справ.