Команда UA: ЧЕРКАСИ взяла участь у перегонах на саморобних тачках

Команда UA: ЧЕРКАСИ взяла участь у перегонах на саморобних тачках

17 вер. 2019

15 вересня, у День міста, на Замковому узвозі у Черкасах відбулися треті змагання на саморобних машинах «Крутий спуск». Інформаційним партнером події стали UA: ЧЕРКАСИ. Також команда Черкаської філії Суспільного взяла участь у перегонах. Створив саморобну автівку режисер телекомпанії Олександр Білошапка. 


У “Крутому спуску” змагалися 18 саморобних автомобілів без двигунів. Серед них пожежна машина, автохмаринка, ванна на колесах, танк, трактор зі сміттєвих баків та єдиний журналістський екіпаж «Небесна колісниця».


«Ми не тільки змайстрували тачку для перегонів, ми продумали і образ її кермувальника, - розповідає Олександр Білошапка, конструктор машини. - Оператор Сергій Єфімов на час змагань перевтілився у вершника Вістіарія. Змагання були складні: багато учасників, гарний технічний стан та зовнішній вигляд автівок конкурентів. Пілот дуже хвилювався перед початком перегонів. Але йому вдалося побороти свої переживання й гідно подолати трасу. Я задоволений результатом. Це були наші другі перегони у "Крутому спуску". Наступного року ми теж плануємо долучитися до конкурсу, змайструємо нову тачку».


«Мені дуже сподобався зовнішній вигляд нашого водія - вершник у римському одязі. Спостерігала протягом тижня, як мої колеги працюють над створенням автомобіля. Результат мене приємно здивував. Машина Суспільного вирізнялася вишуканістю. Пілот мав органічний вигляд у такій тачці. Рада, що Сергію вдалося вправно подолати трасу та оминути всі перешкоди, » - зазначила Тетяна Недбайло, глядачка перегонів.



Нагадаємо, 14 вересня команда UA: ЧЕРКАСИ вчила дітей журналістики на проєкті «Місто професій»

 

Фото Олександра Костирка та Олени Баніної