Секретами вдалих інтерв’ю та відеозйомок поділилася команда UA: ЧЕРКАСИ на «Місті професій»

Секретами вдалих інтерв’ю та відеозйомок поділилася команда UA: ЧЕРКАСИ на «Місті професій»

16 вер. 2019

14 вересня в Черкасах діти і їхні батьки могли спробувати себе в ролі різних фахівців на фестивалі «Місто професій». Проєкт має на меті допомогти кожній дитині реалізувати свій потенціал. UA: Суспільне мовлення — генеральний інформаційний партнер події.

Команда UA: ЧЕРКАСИ навчала журналістики всіх охочих. Дітям розповідали, як працювати з мікрофоном і камерою, а також пропонували спробувати свої сили в інтерв’ю і поставити запитання ведучим Галині Мазур і Вікторії Скубацькій.

«Місто професій» подарувало нам неймовірний заряд енергії і безцінний досвід, — коментує продюсерка Черкаської філії UA: Суспільне мовлення Олена Баніна. — Сподіваюсь, усі, хто цього дня отримав в імпровізованому паспорті позначку від UA: ЧЕРКАСИ, задоволені. З огляду на черги, які періодично збиралися біля нашої локації, дітлахам було цікаво».

Журналісти UA: ЧЕРКАСИ взяли на майстер-клас монітор і камеру, тож маленькі учасники одразу могла бачити свою роботу.

«Ми підготували для дітей текст і створили такий собі імпровізований суфлер. Малюки уявляли себе ведучими розважальної програми, згадували, як добре прочитати інформацію, а ще вони мали завдання — узяти мініінтерв’ю в журналістки», — розповіла керівниця ранкового проєкту на UA: ЧЕРКАСИ Галина Мазур.

Вперше дітям про професію телеведучої розповідала Вікторія Скубацька, ведуча програми «Доброго ранку, Черкащино!».

«Маленькі черкасці були дуже допитливі й часом ставили такі непередбачувані запитання, що я навіть була шокована. Це були три активні години без перерви й перепочинку, які пролетіли як одна мить. Залишилася приємна втома», — поділилася враженнями вона.

Фотозвіт із локації UA: ЧЕРКАСИ на фестивалі «Місто професій» можна переглянути на фейсбук-сторінці філії.

Нагадаємо, проєкт «Місто професій» цьогоріч уже відбувся в дев’яти містах України. У його межах представили 78 професій. 9 вересня майстер-клас із журналістики в Чернівцях дала команда UA: БУКОВИНА.

 

Фото Олександра Костирка та Олени Баніної