UA: ЧЕРКАСИ підтримають інформаційно фестиваль короткометражок

UA: ЧЕРКАСИ підтримають інформаційно фестиваль короткометражок "КіноШот"

9 сер. 2019

15 серпня в Черкасах стартує четвертий фестиваль короткометражного кіно "КіноШот". Покази українських і закордонних фільмів триватимуть чотири дні поспіль, події заходу відбуватимуться на трьох локаціях: у міському парку "Долина троянд", кінотеатрі "Україна" й обласному художньому музеї.

Регіональна філія Суспільного UA: ЧЕРКАСИ — інформаційний партнер фестивалю.

"Ми не вперше співпрацюємо з "КіноШотом", — зазначає продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна. — Для черкасців — це унікальна нагода побачити документальні стрічки, які не виходять у широкий прокат і не завжди можна знайти в інтернеті, а також поспілкуватися з авторами, режисерами й кінокритиками та відвідати майстер-класи. Ще один момент, який притягує до цієї події філософська складова. Тематика частини фільмів гостросоціальна, порушено питання виховання дітей і любові до ближнього, самореалізації, толерантності, інколи навіть банального виживання в тих умовах, у яких опинився герой. Ці історії не залишають байдужими. Хочеться, аби це змогли побачити якомога більше черкасців. Тому ми стали інформаційними партнерами цього заходу".

Зі 158 фільмів для показу в конкурсній програмі фестивалю відібрано 20 стрічок за трьома напрямами (міжнародний ігровий, національний ігровий, документальний) та 40 стрічок — для показу поза конкурсом.

Засновниця та керівниця фестивалю Вікторія Лаврентьєва зазначає, що цього року на відбір надійшло більше жанрового кіно. Тематика стрічок різноманітна — від фільму жахів до романтичної стрічки про кохання.

"Ми віримо в те, що українське кіно є, воно розвивається, — каже Вікторія Лаврентьєва, — сподіваємося, що щороку режисери матимуть дедалі більше можливостей знімати кіно в Україні, а ми будемо їм допомагати й станемо майданчиком для презентації новинок кіновиробництва".

Цього року "КіноШот" робить акцент на фестивальному русі в Україні. Відтак переможців визначатимуть:

  • Антон Фролов, засновник фестивалю незалежного українського кіно "Бардак", редактор журналу Cineast.com.ua, член спілки кінокритиків України;
  • Віктор Глонь, відбірник і програмний координатор Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" та фестивалю американського кіно "Незалежність";
  • Вікторія Лещенко, програмна директорка фестивалю Docudays UA.

Крім кінопоказів, заплановано майстер-класи з анімації та режисури монтажу документальних фільмів. Своїми професійними секретами поділяться Микита Леськов та Микола Базаркін.

Детальна програма фестивалю короткометражного кіно — на фейсбук-сторінці "КіноШот".