UA: ЧЕРКАСИ — генеральний медіа-партнер фестивалю

UA: ЧЕРКАСИ — генеральний медіа-партнер фестивалю "Музичні імпрези України"

10 тра. 2019

15 травня у Черкасах відбудеться "Травнева трилогія" IV Міжнародного фестивалю академічної музики "Музичні імпрези України". У програмі камерний концерт "Від класики до сучасності", симфонічний концерт "Українська музика XXI століття", а також всеукраїнська прес-конференція на тему "Нова? Сучасна? Українська музика..!".

Філія Суспільного UA: ЧЕРКАСИ стала генеральним інформаційним партнером події.

Дванадцять композиторів із різних міст України та з-за кордону. Абсолютно новий погляд на українську музику XXI століття. Більшість творів світова прем’єра, а дванадцять симфонічних партитур ретельно відібрані на конкурсній основі.

"Травнева трилогія" — це можливість зануритися у світ сучасної української класики, познайомитися й поспілкуватися з її творцями. Ми будемо інформаційно супроводжувати всі три частини фестивалю й висвітлювати подію в різних програмах і на різних платформах,  — каже Олена Баніна, продюсерка UA: ЧЕРКАСИ. — Також ми підготуємо телевізійну версію симфонічного концерту "Українська музика XXI століття", під час якого відбудеться світова прем’єра деяких творів. Щиро радію, що фестиваль відбуватиметься в Черкасах і що Суспільне має нагоду його популяризувати”.

У межах фестивалю "Музичні імпрези України" 15 травня о 12:00 у приміщенні Черкаської філії Суспільного відбудеться прес-конференції на тему "Нова? Сучасна? Українська музика..!". До розмови про перспективи розв’язання проблем сучасного музичного мистецтва запросили композиторів Юрія Алжнєва (м. Харків) й Олександра Щетинського (м. Київ); київських солістів — піаністку Олену Якуніну й баритона Маркіяна Свята; черкаських солістів — заслуженого артиста України, скрипаля Геннадія Кабіна та сопрано Олесю Рожкову; заслуженого діяча мистецтв України, диригента Олександра Дяченка; заступника директора з навчальної роботи Черкаського музичного училища Євгенія Сергієнка.

Трансляцію прес-конференції онлайн можна буде переглянути на офіційній фейсбук-сторінці UA: ЧЕРКАСИ. Крім того, "Травневу трилогію" висвітлюватимуть у телевізійному й радійному ефірах Черкаської філії Суспільного.

"Це унікальна подія не тільки для Черкас, а й для всієї України”, — розповідає одна з організаторок фестивалю Євгенія Марчук. Відбудеться презентація-міст між музикою різних епох за участі юних музикантів і видатних заслужених артистів. Уперше в Черкасах звучатиме нова сучасна симфонічна українська музика. Євгенія Марчук упевнена: "Якщо кожна людина матиме змогу розвиватися, удосконалювати свій емоційний інтелект, світ житиме в мирі".

Проект "Травнева трилогія" відбудеться за підтримки Міністерства культури України, Київської організації Національної спілки композиторів України, Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, Черкаського музичного училища ім. С. С. Гулака-Артемовського, Черкаської обласної філармонії, ГО "ІмпрезаТерра" та меценатів з м. Торонто (Канада).

З програмою Міжнародного фестивалю "Музичні імпрези України" можна ознайомитися тут.