«Кримська платформа» — Суспільне Черкаси транслюватиме наживо головні дискусії міжнародного саміту в Загребі

«Кримська платформа» — Суспільне Черкаси транслюватиме наживо головні дискусії міжнародного саміту в Загребі

24 жов. 2022

24-25 жовтня у столиці Хорватії Загребі відбудеться Перший Парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи, в якому візьмуть участь делегації з понад 50 країн та інституцій. Команда міжрегіонального проєкту Суспільного Мовлення «Суспільне. Спротив» 24 жовтня транслюватиме головні панельні дискусії за участю українських і міжнародних експертів — у спецефірі «Кримська платформа». Дивіться наживо на телеканалах регіональної мережі, онлайн — на сторінках Суспільне Крим в ютубі та фейсбуці

Спецефір «Кримська платформа» стартує о 9:55. Вестиме проєкт — ведуча «Кримського питання» Олеся Вакуленко. Прямі включення із Загреба, розмови з учасниками саміту, обговорення в режимі онлайн — дивіться на Суспільному впродовж дня до 17:30

«Саміт такого формату відбувається вперше, тож нам вкрай важливо показати глядачам Суспільного найцікавіше з обговорень і передати атмосферу, яка буде у Загребі. Весь день наша команда стежитиме за міжнародною подією й розповідатиме в ефірі про найголовніше», — каже Олеся Вакуленко.

Читайте також: «Кримське питання» на Суспільному: як відновлюватимуть економіку півострова після деокупації

Росіяни принесли на окуповані території злочинні практики, які відпрацьовували в Криму — ізоляцію, репресії, примусову мобілізацію. Як притягнути російську федерацію до відповідальності за скоєні воєнні злочини? Цьому на саміті будуть присвячені окремі дискусії, участь в яких візьмуть українські й іноземні правозахисники, дипломати, журналісти та науковці. 

«Саме з  окупації Криму почалась російсько-українська війна. І та безкарність, яку відчув російський режим після вторгнення на Кримський півострів, зокрема, й призвела до нового витка агресії. Наше суспільство є свідком того, як держава-окупант коїть воєнні злочини щодня, по всій території України. Й наші глядачі й слухачі мають право знати, що за скоєні злочини — росіяни нестимуть відповідальність, — каже Руслан Халапов, випусковий редактор спецефіру «Кримська платформа», журналіст Суспільне Крим та керівник проєкту «Кримське питання». — Як будемо відбудовувати півострів після деокупації та перемоги? Як позбутись наслідків російської та радянської пропаганди, дезінформації, які насаджували українському суспільству викривлені уявлення Криму, корінного кримськотатарського народу? Відповіді на ці питання шукатимуть експерти на окремих дискусійних панелях, а глядачі Суспільного зможуть отримати розуміння, як саме має діяти держава, суспільство та кожен з нас, аби в майбутньому зробити свою країну сильнішою. В усіх сенсах».

Розклад трансляцій і теми панелей Першого Парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи 24 жовтня в межах спецефіру Суспільного будуть таким: 

  • 10:05 — 11:10 Окупований Крим і повномасштабна агресія Росії проти України: нові виклики у сфері прав людини;
  • 11:30 — 12:40 Крим і «велика війна»: Як забезпечити відповідальність Російської Федерації за міжнародні злочини;
  • 16:35 — 17:45 «Крим завжди був… чим? Як подолати міфи про Кримський півострів?» 

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни. Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи у ранковий, денний та вечірній час (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00.

«Кримське питання» — проєкт регіональної команди Суспільного Мовлення, мета якого — повернути Крим в інформаційну повістку України та світу. Виходить щосуботи о 20:00

Онлайн-трансляція проєкту «Суспільне. Спротив» — на сайтах регіональних телеканалів та ютуб-каналі Суспільне Новини.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media, а також в соцмережах Telegram, Facebook, Instagram, Youtube, Viber та Twitter англійською мовою для міжнародної аудиторії.

Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область шукайте на діджитал-платформах:: 

Телетрансляцію Суспільне Черкаси можна дивитись онлайн на сайті філії.