Хто і як сприяв російській окупації на Харківщині — розслідування «Схем» на Суспільне Черкаси

Хто і як сприяв російській окупації на Харківщині — розслідування «Схем» на Суспільне Черкаси

20 жов. 2022

Про тих, хто «рускій мір» наближав, і тих, хто з ним боровся попри тортури, — 20 жовтня о 20:30 дивіться на телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення* новий випуск проєкту «Схеми: корупція в деталях». Розслідування вийде в межах вечірнього міжрегіонального ефіру «Суспільне. Спротив».

Про звільнення Шевченкового на Харківщині стало відомо 8 вересня. Після цього почали з’являтись і свідчення про численні злочини російської армії: мародерство, обстріли будинків мирних мешканців, ув’язнення, тортури та вбивства.

Катівня, яку облаштували окупанти. Скріншот із програми «Схеми» 

Читайте також: Вбиті росією. На Суспільному стартує проєкт пам’яті «Меморіал»

Хто став жертвою окупаційного режиму, а хто активно йому сприяв і тепер — в ув’язненні, бо не встиг втекти від українського правосуддя? А хто навпаки намагався протистояти росіянам, попри знущання і катування? Журналісти «Схем» вирушили на звільнену територію, щоб з’ясувати це. Дивіться у матеріалі розслідувачів — ексклюзивне інтерв’ю із підозрюваним у колабораціонізмі, записане у СІЗО.

Читайте також:  Як російські окупанти перетворили українське село на концтабір для жителів — прем’єра фільму Суспільного

Онлайн дивитися «Суспільне. Спротив» можна на сайтах телеканалів і на ютуб-каналі Суспільне Новини.

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни. 

Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи у ранковий, денний та вечірній час (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00.

Програма «Схеми: корупція в деталях» є проєктом Радіо Свобода, яка багато років поспіль робить розслідування та аналітику політичної корупції. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії (Суспільне Чернівці, Суспільне ОдесаСуспільне ВінницяСуспільне Львів тощо). Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область шукайте на діджитал-платформах:: 

Телетрансляцію Суспільне Черкаси можна дивитись онлайн на сайті філії.

Крім Суспільне Крим та Суспільне Донбас.