Ігор Табурець про підготовку до зими та безпеку в області —  інтерв’ю для Суспільне Черкаси

Ігор Табурець про підготовку до зими та безпеку в області — інтерв’ю для Суспільне Черкаси

23 вер. 2022

Чи готова Черкащина ще приймати внутрішніх переселенців і допомагати релокувати підприємства із зони бойових дій? Які додаткові заходи безпеки діятимуть в Умані під час святкування Рош га-Шана? Як відбувається підготовка до зими і чи дорожчатимуть продукти? Журналістка Суспільне Черкаси Вікторія Хамаза зустрілась із головою Черкаської обласної військової адміністрації Ігорем Табурцем і розпитала його про головні аспекти життя регіону. Такі інтерв’ю команда Суспільного готує і для міжрегіонального проєкту «Суспільне. Спротив». Переглянути запис розмови можна на сайті Черкаської філії Суспільного.

Про прихисток евакуйованих громадян:

— Наразі у нас перебуває близько 104-105 тисяч внутрішньо переміщених осіб, вони офіційно мають реєстрацію і перебувають під повним соціальним захистом. Із наближенням опалювального періоду ми чекаємо, що ще певна кількість людей прибуде. Ми готові й будемо робити так, щоб вони були розміщені в теплі. Маємо підготовлених 7-8 тисяч місць.

Про релоковані підприємства:

— 33 релокованих підприємства, які вже працюють, сім підприємств у процесі релокації і одне намагається перевести свої виробничі потужності. Визвольна боротьба триває і вона успішна, тому 8 підприємств повернулись додому.

   | Читайте також: Суспільне Черкаси висвітлюватиме Рош га-Шана з Умані

Безпека Умані на Рош га-Шана:

— Ми намагалися провести роботу щодо попередження вірян про ймовірні загрози. Але вони їдуть, бо це для них святий процес. Вони моляться і за перемогу України. Ми спланували всі заходи щодо безпеки і наших громадян в Умані, і вірян, що приїдуть. Ми створили багаторівневу систему контролю. Працюють блокпости, патрулі, є заборона парковки і обмеження пересування в деяких місцях. Посилення відбулося з 19 вересня. Передбачаємо різного роду загрози, по кожній загрозі відпрацьовано порядок дій відповідних служб.

Про опалювальний сезон:

— Готові до опалювального сезону на 96 %. Зі 135 котелень системи центрального опалення  — 130 повністю готові. Максимум, що можна було зробити в цих умовах, всі відповідні служби відпрацювали і продовжують відпрацьовувати.

Про цивільний захист в області, як працюють блокпости, готовність до критичних ситуацій на об’єктах цивільної інфраструктури, тренування комунальних служб, пільги та субсидії для черкасців та як працюють аграрії області  — дивіться у відео.

  | Читайте також: Чому не під санкціями олігарх рф, що поставляє сталь для ядерної зброї — розслідування «Схем» на Суспільне Черкаси

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни.

Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи у ранковий, денний та вечірній час (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

У Черкаській області це телеканал Суспільне Черкаси та Українське Радіо Рось.

Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область шукайте на діджитал-платформі: