«Кримське питання»: «правосуддя» в окупації та незаконна мобілізація

«Кримське питання»: «правосуддя» в окупації та незаконна мобілізація

23 вер. 2022

Незаконні вироки громадянам України в окупованому Криму та загроза незаконної мобілізації для наших співгромадян на півострові — 24 вересня о 20:00 дивіться на телеканалі Суспільне Черкаси новий випуск проєкту «Кримське питання»

Російський «суд» у Криму засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова та братів Асана і Азіза Ахтемових до 17, 15 і 13 років колонії суворого режиму відповідно та призначив штрафи. Про перебіг справи та доказову базу для винесених незаконних вироків ведуча проєкту Олеся Вакуленко говоритиме з адвокатом Миколою Полозовим. Про політичну вмотивованість переслідувань представників корінного народу Кримського півострова — з головою Меджлісу кримських татар Рефатом Чубаровим.

Читайте також: «Відтінки України. Війна»: історії українських гагаузки, азербайджанки та грузина

У другій частині проєкту йтиметься про загрози незаконної мобілізації для наших співгромадян на півострові — із заступницею Постійного представника Президента України в АР Крим Марією Томак та правозахисницею Іриною Сєдовою.

«Як це порушує права кримчан, як уникнути відправки на війну на боці держави-окупанта і як бути, якщо людина потрапила в зону бойових дій», — анонсує тему випуску журналіст Суспільне Крим, керівник проєкту «Кримське питання» Руслан Халапов.

Дивіться онлайн «Кримське питання» на сайтах регіональних телеканалів Суспільного, а запис — на ютуб-каналі Суспільне Крим.

Ведуча проєкту — Олеся Вакуленко

Нагадаємо, проєкт «Кримське питання» телеглядачі вперше побачили у лютому 2022 року, проте через повномасштабне вторгнення його довелося тимчасово призупинити. Зараз над «Кримським питанням» працюватимуть журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів

Попередні випуски проєкту «Кримське питання» були про таке: 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії (Суспільне Чернівці, Суспільне Одеса, Суспільне Вінниця, Суспільне Львів тощо). Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область шукайте на діджитал-платформі: