Суспільне Черкаси покаже журналістське розслідування про завдання, які ставили російські військові на Київщині

Суспільне Черкаси покаже журналістське розслідування про завдання, які ставили російські військові на Київщині

15 лип. 2022

18 липня у ранковому блоці міжрегіонального марафону «Суспільне. Спротив» (щобудня з 7:00 до 11:00 на регіональних телеканалах Суспільного, зокрема Суспільне Черкаси) дивіться розслідування журналістів «Слідство.Інфо» про злочини, які  військові рф скоїли цієї весни на Київщині. 

Читайте також: Про викрадення цивільних військовими рф — розслідування «Слідство.Інфо» у марафоні «Суспільне. Спротив»

Список із переліком завдань залишили окупанти в одному з сіл Київщини. «Замінувати міст», «обстріляти сусіднє село», «вести бєспокоящій огонь» — ось таким був «план роботи» російських військових із 38-ї бригади армії рф на день. Журналісти «Слідство.Інфо» дослідили його і переконалися: більшість цих воєнних злочинів справді були реалізовані в Україні. Ба більше: розслідувачі знайшли прізвища та імена російських військових, які, ймовірно, вчиняли злочини на території України.

Онлайн-трансляція телемарафону «Суспільне. Спротив» 一 на сайтах філій та ютуб-каналі Суспільне Новини. 

Суспільне Мовлення співпрацює з командами «Слідство.Інфо», «Bihus.Info» та авторами програми «Схеми: корупція в деталях» від «Радіо Свобода». Найцікавіші випуски цих проєктів транслюють у телеефірі регіональних телеканалів Суспільного в межах проєкту «Суспільне. Спротив». Крім цього, суспільний мовник робить власні журналістські розслідування. Одне з останніх 一 «Буча 22» 一 вийшло в телеефірі 22 червня.

Нагадаємо, міжрегіональний марафон «Суспільне. Спротив» виходить щобудня вранці з 7:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 21:00 на регіональних телеканалах Суспільного. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні поради, як виживати та жити під час війни. 

«Слідство.Інфо» — це команда незалежних професійних журналістів, яка під час російсько-української війни знімає репортажі з обстріляних російськими військовими міст і селищ, ідентифікує російських військових та українських колаборантів.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.

У Черкаській області це телеканал Суспільне Черкаси та  Українське Радіо Черкаси.

Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область шукайте на діджитал-платформі: 

                         一  Суспільне│Новини 

                         一  телеграм-канал 

                         一  фейсбук-сторінка

                         一  інстаграм-сторінка

                         一  ютуб-канал 

                         一  вайбер-канал

                         一 онлайн-мовлення