Серіал «Віднесені водою» 一  із субтитрами англійською

Серіал «Віднесені водою» 一 із субтитрами англійською

31 тра. 2022

Документальний серіал про будівництво Кременчуцької ГЕС «Віднесені водою» відтепер можна дивитись і з англійськими субтитрами. Переклад здійснила команда автора проєкту Олексія Хуторного у співпраці з Суспільним Мовленням.  

«Ідея субтитрування англійською мовою у мене виникла ще на етапі виробництва. Думала: було б непогано зробити переклад  повнометражного фільму. Все сталось набагато швидше ще не було показу фільму, але після виходу серіалу одна з глядачок, яка нині живе за кордоном, поцікавилась, чи плануємо додати англійські субтитри на  YouTube. З Олексієм Хуторним одразу підхопили цей запит, адже зараз ще більше хочеться розповідати про Україну всьому світові. З початком повномасштабної війни історії героїв “Віднесених водою” набувають додаткового забарвлення, виникає чимало паралелей з сучасністю. То ж тепер радо запрошую до перегляду й тих, хто не знає української, але щиро цікавиться історією нашої держави і хоче більше зрозуміти хто ж такі українці», — каже продюсерка Суспільне Черкаси Олена Баніна.

Читайте також: Новини та марафон «Суспільне. Спротив» на телеканалі Суспільне Черкаси виходитимуть у прайм-тайм

Телевізійна прем’єра серіалу відбулась 30 квітня на всіх регіональних телеканалах Суспільного. У чотирьох епізодах автори розповідають про велике радянське будівництво, його можливі варіанти, аргументи які переважили в обраному, наслідки для економіки та екологічні, соціальні й історичні втрати для регіону.


Нагадаємо, стрічку «Віднесені водою» було знято у межах відкритого конкурсу «Створюй із Суспільним» у 2021 році. Автор і режисер Олексій Хуторний. Оператори – Олексій Хуторний та Євген Артеменко. Анімація – Віра Буряк і Владислав Волков. Продюсерка — Олена Баніна. У ролі головного героя черкаський музикант Олександр Дубина. Проєкт можна дивитись на ютуб-каналі Суспільне Черкаси, у налаштуваннях до відео треба обрати мову субтитрів.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.

Суспільний мовник на Черкащині — це телеканал Суспільне Черкаси  та Українське Радіо Черкаси, а також діджитал-платформи:

Фото Олексія Хуторного