Суспільне готує спецефір до Дня Європи із центру Чернівців

Суспільне готує спецефір до Дня Європи із центру Чернівців

20 тра. 2022

Щороку третьої суботи травня Україна відзначає День Європи. Цьогоріч він припадає на 21 травня. Команда регіонального мовлення Суспільного та Суспільне Буковина готує спецефір «День Європи. Україна» із виїзної студії на площі Філармонії у Чернівцях. 

Початок прямого ефіру на Суспільному телеканалі Черкащини — у суботу, 21 травня, о 17:00 (з перервою о 18:05 на підсумковий випуск новин). 

Читайте також: Суспільне — генеральний медіапартнер Премії імені Георгія Ґонґадзе 2022

На фото 一  площа Філармонії у Чернівцях

Ведучі спецефіру Віктор Дяченко та Аліна Хрищук (Суспільне Буковина) обговорять з гостями виїзної студії таке:

  • європейське минуле України (історія, культура, традиції, ментальність народу);
  • війну та боротьбу за європейське майбутнє і можливість бути вільними;
  • декомунізацію та дерусифікацію на шляху до Європи;
  • шлях до ЄС (опитувальник, отримання статусу кандидата, членство в ЄС);
  • що Україна може привнести в Європейську спільноту?

«Наша творча команда прагне вкотре на прикладах ствердити факт, що Україна — це самодостатня частина європейської спільноти. Ми маємо унікальний болючий досвід війни та військової справи, маємо шанс стати медичним і туристичним хабом ЄС, — розповів Віктор Дяченко. — Які щеплення необхідні для ефективної боротьби з негативними наслідками радянського періоду, які аспекти нашої самобутності варто розвивати й надалі, а що варто запозичити — все це обговоримо у рамках спецефіру “День Європи. Україна”».

«Україна — броня світу. І ми це доводимо у війні, яку розв’язала росія. Те, що сьогодні відбувається в Україні, стосується всіх європейців. Тож наш спецефір не тільки про те, наскільки в українців сильне проєвропейське стремління. Він про наш безпековий вимір, про наш шлях до Євросоюзу такою ціною. Він про нашу самоідентифікую, адже ми маємо чим збагатити Європу», — каже Аліна Хрищук

Нагадаємо, цьогоріч Україна відзначатиме День Європи вдвадцяте, а 2022 рік оголошено Європейським роком молоді.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

Суспільний мовник на Черкащині — це телеканал UA: ЧЕРКАСИ  та Українське Радіо Рось, а також діджитал-платформи: