Долучитися до флешмобу

Долучитися до флешмобу "LOTS OF SOCKS" закликає Суспільне Черкащини

21 бер. 2019

Уже вчетверте працівники Суспільного Черкащини долучаються до щорічного Всесвітнього флешмобу "LOTS OF SOCKS" на підтримку дітей із синдромом Дауна. Вони одягають яскраві непарні шкарпетки як символ додаткової хромосоми або прикріплюють їх до сумочки, кишені, щоб побачити на собі погляди інших, так само, як їх почувають "сонячні діти".

Такі світлини в інстаграмі та фейсбуці вже мають журналісти нашого телеканалу. Також уже стало доброю традицією організовувати зустрічі з ГО "Сонячні діти Черкащини" в студії філії.

Мама одного із "сонячних" хлопчиків зазначає, що діти вже знають дорогу на Суспільне телебачення. Тому цього року саме вони показували, куди йти своїм мамам, а не навпаки. Пані Ольга дякує журналістам за висвітлення цієї теми, адже це дуже важливо як для дітей із синдромом Дауна, так і для громади.

"Акція відбувається для того, щоб люди дізналися більше про наших дітей, навчилися з ними спілкуватися, щоб мали змогу допомогти й розповісти іншим людям про наших дітей", — говорить Ольга Івановська, мама "сонячного" хлопчика.

Продюсерка Черкаської філії Суспільного Олена Баніна закликає всіх охочих долучитися до акції: "21 березня ми щороку нагадуємо про людей із синдромом Дауна й пояснюємо, що це такі ж люди, як і ми. Чотири роки поспіль ми беремо участь у цій акції, спілкуємося з представниками ГО "Сонячні діти Черкащини", самі більше дізнаємося про життя родин, де є такі діти, розповідаємо про це нашим телеглядачам і радіослухачам".

"Я дуже рада долучитися до цієї акції. Хочеться, щоб змінилося ставлення суспільства до цих дітей, щоб вони були більш соціалізовані й адаптовані до життя. Я гадаю, що цей захід не просто привертає увагу, а реально впливає на поліпшення життя людей із синдромом Дауна", — поділилася своїми думками лінійна продюсерка радіо Олена Захарова.

21 березня в студію програми "Доброго ранку, Черкащино!" ми запросили Оксану Заболотню, очільницю ГО "Сонячні діти Черкащини", та психологиню Вікторію Гуро, щоб розповісти суспільству про життя "сонячних людей", їхні прагнення й перестороги та нагадати, що дітям із синдромом Дауна потрібні не тільки ліки й медичний супровід, а й наша увага та підтримка.