Черкаському телебаченню 32 роки: як сьогодні працює телекоманда Суспільне Черкаси

Черкаському телебаченню 32 роки: як сьогодні працює телекоманда Суспільне Черкаси

14 лют. 2022

32 роки чималий відрізок часу: зміна технологій, комунікацій, викликів і успіхів. 14 лютого 1990 року, 32 роки тому, у Черкаській області з’явилось телебачення. Нас бачили у чорно-білих та кольорових телевізорах, ми знімали аналоговими телекамерами, а телевізійні серіали збирали в оселі всю родину. Зараз телебачення переходить у цифру, міряється рейтингами з інтернет-платформами, виборює право бути незалежним. Ми розпитали у телевізійників Суспільне Черкаси про зміни, робочі будні, командну співпрацю та мрії.

 Читайте також: Діджиталізація філій Суспільного — стартує другий етап міжнародного проєкту

 

Кореспондентка Тетяна Недбайло:

Вперше на «Суспільне Черкаси» я прийшла на практику в січні 2017-го. Саме тоді, коли почалися всі реформи. Того ж року стала кореспонденткою новин. Працювати в «часи змін» було більш цікаво, ніж складно. Без замовних матеріалів та без піару політиків. Натомість за цей час знайшли крутезних героїв сюжетів: зі своїми історіями, проблемами, проханнями. Не секрет, що робота в новинах це стрес. Долати його завжди допомагає підтримка команди (поради, добре слово чи щось смачненьке). 

У День народження черкаського телебачення мрію і загадую бажання лише про щасливі звістки і мирне небо!

 

Журналістка Вікторія Хамаза:

У команду Суспільного я потрапила після понад 11 років роботи на приватному каналі. І дуже хвилювалася, чи мене приймуть, чи вдасться відповідати тим високим стандартам, які ставить Суспільне. Відтоді минуло майже 9 місяців. З цей час я жодного дня не відчувала себе чужою. Натомість я чітко відчула, що таке, коли за плечима команда. Коли всі працюють на один результат. Коли планка стає вищою щодня. Суспільне Черкаси це не про роботу, це про постійний розвиток, рух вперед та втілення найсміливіших ідей. Інколи, навіть всупереч обставинам. А ще про велику любов до телебачення. І я неймовірно рада бути частиною цієї команди!

 

Оператор Максим Шевченко:

Колеги-журналісти щодня шукають теми для сюжетів, а ми, телеоператори, намагаємось втілити в життя задумані ними історії. Особливо складно тому, що підхід Суспільного до висвітлення інформації є незвичним і для містян (жителів області), і для влади адже ми нікого не рекламуємо, нікого не вигороджуємо, ні за ким не бігаємо. Часто на зйомках намагаємось пояснювати наші стандарти, що нам можна довіряти, а доводимо це гідними, чесними сюжетами.

Найбільше емоцій дарують відрядження в маловідомі забуті села. Ще в дорозі отримуєш заряд енергії від краєвидів, маршрутів, покинутих місць, де автомобілі проїжджають досить рідко, а приїхавши вносиш якесь різноманіття, бадьорість у повільний плин часу цих сіл. Крім цього позитиву в спілкуванні з людьми, знятий сюжет може привернути увагу до проблем та, можливо, вирішити їх. Хочеться знімати більше різноманітних проєктів для регіональних філій.

Журналіст Максим Дубінський:

Рейтинги місцевого телебачення тануть, як сніг навесні.  Але ми боремося за кожного свого глядача. Суспільному вірять. Це найголовніше, чого ми досягли. Реформа від ОДТРК до нормального мовника ще триває. І своєму глядачу кажу єдине залишайтесь на Суспільному!

Лінійна продюсерка Ірина Філенко:

Працювати у телевізійних новинах це бути на зв’язку із інформацією 24/7. Це складно, виснажливо, драйвово. Класно це робити у команді із колегами-однодумцями. Приємно спостерігати, як одне одному готові підставити плече: у веденні новин на радіо, коли поїхав у відрядження і знаєш, що завжди обов’язково буде охоча тебе підстрахувати; у зйомці коментарів, коли не можеш протягом одного дня бути одночасно у двох різних місцях, і у безмежній підтримці, коли працюєш зі складними темами і приїжджаєш після зйомок не у найкращому настрої. Колеги завжди розділять поганий настрій на кілька частин, а радість примножать у кілька разів. На мою думку, найважливіше працювати в команді людьми, які емпатійно схожі одне з одним: тоді ви на одній хвилі з тими викликами, які зараз існують у інформаційному просторі.

Бажаю нашим глядачам лише найцікавіших, аналітичних, змістовних і збалансованих новин. А своїм колегам терпіння, гарних інформаційних приводів, високих рейтингів і мільйонних переглядів.

Слухати і дивитись Суспільного мовника Черкащини можна і онлайн на сайті філії.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. У Черкаській області — це телеканал UA: ЧЕРКАСИ і Українське радіо Рось.   

Оперативні новини регіону шукайте на діджитал-платформах: