Святковий концерт симфонічної музики  — телеверсія на Суспільному

Святковий концерт симфонічної музики — телеверсія на Суспільному

4 січ. 2022

6 січня о 21:00 телеглядачі всіх регіональних каналів Суспільного, зокрема UA: ЧЕРКАСИ, побачать святковий концерт Академічного симфонічного оркестру Черкаської філармонії. Художній керівник і диригент — заслужений діяч мистецтв України Олександр Дяченко. Телеверсію концерту підготувала команда Суспільне Черкаси.

«Святковий концерт симфонічного оркестру поєднує твори композиторів із різних куточків світу. Відтак, можна відчути не лише загальний піднесений настрій, а й національний колорит зачаруватися різдвяною "Тихою ніччю", здійснити уявну подорож до Нью-Йорку чи в гості до фінського Йоулупуккі. Та й в цілому атмосфера, що панує на сцені, сподіваюсь, подарує глядачам приємні емоції»,  — каже продюсерка Суспільне Черкаси Олена Баніна.

Читайте також:  Напередодні свят робити добрі справи: як Суспільне Черкаси допомогло оновити сільську бібліотеку

У програмі різдвяно-новорічного концерту звучатимуть твори Вебера, Франка, Россіні, Сибеліуса, Вальдтейфеля, Штрауса, Стайна, Грубера, Кандера, Люмб’є, Андерсена. Вальси, польки, гопак, авторські аранжування святкові та ліричні мелодії створюватимуть гарний настрій аудиторії Суспільного.

«Традиційний святковий концерт різдвяного вечора є музичним вітанням усім любителям класичної музики, — зазначає  музикознавиця і ведуча концерту Тетяна Гук. —  У програмі — твори композиторів трьох століть: XIX, XX  і сучасників. Підбір концертного репертуару, як і завжди, відповідає головним вимогам — звучать музичні шедеври, перевірені часом, вони створюють святковий настрій, а різножанровість програми задовольняє смаки та інтереси  широкої  публіки».

«У новорічні свята особливо хочеться, щоб настрій був радісний. Тому ми підготували подарунок своїм глядачам, — говорить головний режисер ефіру Суспільне Черкаси Олег Клименко. І хоча запис різдвяно-новорічного концерту наша команда проводила ще до новорічних свят, я наспівую ті прекрасні мелодії, що звучали на концерті, дотепер, і мій настрій миттєво покращується. Ну хіба  це не маленьке новорічне диво?».

Нагадаємо, концерт можна дивитись і онлайн на сайті Суспільне Черкаси та інших регіональних суспільних мовників.

Регіональні телерадіокомпанії Суспільного разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

У Черкаській області це — телеканал UA: ЧЕРКАСИ,  Українське радіо Рось та діджитал-платформи:

Новини про Суспільне Черкаси, програми команди у записі та пряму трансляцію ефірного теле- та радіомовлення дивіться на сайті Черкаської філії.