Хто встеляє Кам’янку плиткою — розслідування «Лакмус» на UA: ЧЕРКАСИ

Хто встеляє Кам’янку плиткою — розслідування «Лакмус» на UA: ЧЕРКАСИ

1 гру. 2021

2 грудня о 19:55 на телеканалі UA: ЧЕРКАСИ вийде фінальна серія проєкту журналістських розслідувань «Лакмус». Глядачі всіх регіональних телеканалів Суспільного побачать її 5 грудня о 19:45. Проєкт обрали на відкритому конкурсі «Створюй з Суспільним. Розслідування». Цикл телепрограм від черкаської команди складався з восьми серій.

Читайте також: «Чому я вакцинуюсь»: досвід, аргументи та перестороги — дивіться у ефірі UA: ЧЕРКАСИ


У фінальній серії  «Лакмусу» автори розкажуть про Кам’янку на Черкащині. У місті скрізь стелять плитку: на пішохідний фонтан, площі, тротуари і навіть на сцену в міському парку. Розслідувачі з’ясовували у кого купують цю плитку, хто її вкладає і на що використовують більшість бюджетних коштів.

Працюючи над випуском, журналісти спілкувались із міським головою Кам’янської ОТГ Володимиром Тіроном, начальником відділу ЖКГ Кам’янської міської ради Олександром Нечиталюком, підприємицею Тамарою Тірон, прокурором Черкаської обласної прокуратури Ігорем Луговським та ексдепутаткою Кам’янської міської ради Наталією Клименко.

Нагадаємо, у першій серії проєкту «Лакмус» йшлося про зловживання на харчуванні у дитячих садочках. Автори зазначали, що саме небайдужість людей часто є каталізатором для подолання корупції.

У другій серії журналісти-розслідувачі зʼясовували, як виділяють землю учасникам АТО/ОСС

Як у Черкасах ремонтують дороги та тротуари і хто на цьому заробляє — дивіться у третьому випуску програми «Лакмус».

Серія «У пошуках інвестицій» доступна для перегляду за посиланням.

П’яту серію про «зелені» тарифи та води річки Рось дивіться тут.

У шостій серії йшлося про батьківські внески у дитячих садочках. Журналісти з’ясовували  де межа між благодійною допомогою і поборами. 

Сьома серія розповіла про будівництво, розгорнуте на березі Дніпра родиною мера Черкас Анатолія Бондаренка.

UA: ЧЕРКАСИ та Українське радіо Рось разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і регіональними новинами Черкащини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Черкаси у Фейсбуці, а також онлайн на сайті філії.