«Вакцинація: запитай у лікаря» — Суспільне Черкаси готує цикл тематичних програм для телебачення і радіо

«Вакцинація: запитай у лікаря» — Суспільне Черкаси готує цикл тематичних програм для телебачення і радіо

12 лис. 2021

11 листопада на Суспільному телеканалі UA: ЧЕРКАСИ стартував цикл тематичних програм «Вакцинація: запитай у лікаря». Проєкт реалізується у межах «Сьогодні. Головне», ефіри відбуватимуться щотижня, всі охочі можуть поставити свої запитання гостю студії під час прямої трансляції розмови.  Також ефіри з живим зворотним зв’язком заплановано і на платформі Українського радіо Рось.

«Про ситуацію щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію, карантинні обмеження, проведення в області вакцинації ми постійно інформуємо нашу аудиторію на різних платформах. Але, зважаючи на велику кількість запитань саме з приводу вакцинації, вирішили організувати ефіри у форматі "гарячої лінії" на телебаченні та радіо, де глядачі й слухачі могли б не лише почути фахові думки лікарів, а й отримати зворотний зв’язок. Перший ефір вийшов у межах програми "Сьогодні. Головне" якраз напередодні введення на Черкащині "червоної" зони. Активність глядачів перевершила наші сподівання. Відтак упевнились в доречності творення циклу таких програм», — зазначає продюсерка Черкаської філії Суспільного Олена Баніна.

Читайте також: «Науковий підхід» — прем’єрний випуск рубрики ведучої «Ранку на Суспільному» Світлани Стеценко

Гостею першої тематичної програми «Вакцинація: запитай у лікаря» стала лікарка-епідеміологиня, завідувачка відділу імунопрофілактики державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Ірина Шуляренко. За час ефіру Суспільне Черкаси отримало понад 20 дзвінків у студію і 24 повідомлення в Вайбер та Телеграм.

Глядачі питали про те, чи безпечна вакцинація в умовах «червоної зони», які є перестороги для щеплення, як підготуватись, чи можна вакцинувати дітей від ковіду і як організувати планові щеплення для дітей, чи безпечно це в умовах пандемії. Пані Ірина звернула увагу аудиторії і на щеплення проти грипу й розповіла про умови транспортування і зберігання вакцин у Черкаській області. Говорили і про вакцинацію вагітних та можливість третього щеплення від коронавірусу. 

«Глядачі просили робити частіше такі "лікбези" та дати можливість телефонувати на мобільні номери, а не на міський, — розповідає ведучий  Максим Дубінський. — Наступної програми ми таку можливість їм надамо».

Наступна програма запланована на 17 листопада. У студію запросять імунолога Федора Лапія. Телефонувати під час ефіру можна за номером 33 04 39 або (050) 052 78 75, писати у Вайбер чи Телеграм — (097) 28 777 96.

Нагадаємо, «Сьогодні. Головне» — це вечірня інформаційно-аналітична програма, що виходить у будні о 19:00 на телеканалі UA: ЧЕРКАСИ. У прямому ефірі на глядачів Суспільного чекає підсумковий випуск місцевих новин з аналізом найважливіших подій. Всі випуски проєкту можна дивитись на сайті філії.

Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. У Черкаській області — це телеканал UA: ЧЕРКАСИ і Українське радіо Рось. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.  

Оперативні новини регіону шукайте на діджитал-платформах: