14 лютого черкаське телебачення святкує день народження

14 лютого черкаське телебачення святкує день народження

14 лют. 2019

14 лютого 1990 року народилося Черкаське обласне телебачення. Саме цього дня на технічній базі "Інформвідео" вийшло в ефір перше телеінтерв’ю заслуженого журналіста України Леоніда Рябіщука. Побачити його можна було в ефірі УТ-1. А вже за рік відкрили відділ телебачення при обласному телерадіооб’єднанні. Це був останній рік існування Радянського Союзу, час змін у суспільстві й свідомості людей. Преса, радіо, телебачення позбулися жорсткого централізованого керування, з’явилася потреба у місцевих ЗМІ.

Телестудія "Рось" була першою серед телевізійних мас-медіа Черкащини.
Сьогодні це філія Національної суспільної телерадіокомпанії України — UA: Черкаси. Ми працюємо, щоб створити можливості для налагодження громадського діалогу, робимо все, щоб надавати суспільству правдиву та збалансовану інформацію.

"Ми пам’ятаємо всіх, хто стояв біля джерел телебачення на Черкащині, для кого воно було і є любов’ю на все життя, — розповіла Олена Баніна, продюсерка UA: ЧЕРКАСИ. — Сьогодні ми, уже як представники Суспільного, теж прагнемо бути флагманом медіа-ринку в багатьох питаннях: у дотриманні журналістських стандартів, у своїй неупередженості й чесності перед аудиторією. Ми намагаємося йти в ногу із часом технологічно, хоча це буває непросто з наявною матеріально-технічною базою. Мені приємно, що до нашої команди долучаються ті, хто сповідує наші цінності й хоче, аби регіональне мовлення розвивалося".

Людмила Михайлівна Діденко прийшла працювати на Черкаське телебачення в 1990 році випусковою редакторкою. Тоді вона відповідала за планування програм, сітку мовлення, комунікацію з друкованими виданнями області, закупівлю матеріалів. Сьогодні Людмила Михайлівна працює в команді суспільного мовника Черкащини провідною фахівчинею групи програмування.

"У молодому колективі молодію душею, — поділилася пані Людмила, — опанувала нові формати, працюю з ефірною сіткою. Важливо, що зараз нам допомагають, вчать, а колись починали "з нуля". Вітаю всіх, хто працював раніше й працює зараз із нашим святом!"

У команді операторів програми "Доброго ранку, Черкащино!" сьогодні працює й Олександр Павлович Костирко. На телебачення прийшов у 1991 році, знімав матеріали для новин, авторських програм. У людях, із якими працює нині, пан Олександр цінує небайдужість.

"Багато нових задумів, ідей. Вони думають, чим зацікавити глядача, привернути увагу до UA: ЧЕРКАСИ, — розповідає про свою роботу Олександр Павлович, — не дають посидіти. Молодь запалює, стимулює рухатися вперед попри негаразди".

Ми вітаємо всіх, хто творив телебачення своєю працею, збагачував досвідом, ділився знаннями та вміннями, хто сьогодні працює в команді UA: ЧЕРКАСИ і без телебачення не уявляє свого життя.

 

З Днем народження!