Команда Суспільне Черкаси отримала сучасне обладнання

Команда Суспільне Черкаси отримала сучасне обладнання

14 вер. 2021

Команді Суспільне Черкаси передали повний комплект техніки для здійснення прямих включень і трансляцій з місця подій. Це стало можливим у межах проєкту співпраці Суспільного мовника із SIDA — Шведським агентством з питань міжнародної співпраці та розвитку — й Офісом медіарозвитку Шведського радіо SR MDO «Підтримка регіоналізації суспільного мовлення в Україні»*. 

«Отримана техніка — це результат співпраці з SIDA. Тепер UA: ЧЕРКАСИ мають комплект техніки для передачі відео через IP-мережі. Зокрема новий сучасний пристрій LiveU LU300, який використовує пакет сучасних технологій. Це об’єднання інтернет-каналів (4G(LTE), wi-fi, Ethernet) — до шести з’єднань одночасно, адаптивне кодування для надійності передачі сигналу, потужний кодек H265 та переваги мінімальної затримки. А ще колеги з Черкаської філії отримали приймальний сервер, розрахований на прийом чотирьох одночасних включень, — підкреслив технічний директор Суспільного мовника Юрій Бойчук. — Хоч термінологія достатньо складна і для багатьох незрозуміла, та медійники точно оцінять нове обладнання, яке підсилить телевізійні спроможності, зокрема можливість включатися у власні прямі ефіри та ефіри програм».

Юрій Бойчук передає обладнання Володимиру Горовому й Віті Каюк із Черкаської філії Суспільного

Читайте також: UA: ДНІПРО отримала нове обладнання для виїзних прямих трансляцій

Представники команди Суспільне Черкаси, які отримали нове обладнання, розповіли, як це покращить роботу філії. 

  • «Тепер кожен кореспондент може виїхати на будь-яку точку і в прямому ефірі вийти з репортажем, із якісною картинкою — це робить команду Суспільне Черкаси мобільнішою», — Володимир Горовий, головний інженер Черкаської філії Суспільного.

  • «Оперативність та якість — це саме те, чого вимагають від сучасних ЗМІ. За допомогою цієї техніки команда Суспільне Черкаси зможе створювати якісний контент безперервно. І завдяки шведським проєктам ми можемо реалізувати поставлені завдання», — Віта Каюк, менеджерка Черкаської філії Суспільного.

Нове обладнання Черкаської філії Суспільного

Нагадаємо, UA: ЧЕРКАСИ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

*Суспільне мовлення співпрацює з колегами з Офісу медіарозвитку Шведського радіо (SR MDO) вже три з половиною роки. Шведсько-українська команда в межах спільного проєкту підтримки діджитал-трансформації Суспільного мовника в Україні крок за кроком збільшує його аудиторію на цифрових платформах і підвищує рівень довіри до Суспільного в регіонах. Співпрацю реалізують за фінансової підтримки Швеції.

Мета спільної роботи медійників — зробити регіональні філії Суспільного найвпливовішими ЗМІ кожного регіону. Місцеві команди вдосконалюють власні навички на навчаннях та тренінгах, а також отримують технічну допомогу від партнерів. 

Фото — пресслужба Суспільного