Планування, воркшопи та лекції: в “Олівці” відбулася зустріч продюсерів регіональних філій

Планування, воркшопи та лекції: в “Олівці” відбулася зустріч продюсерів регіональних філій

8 лют. 2019

4-5 лютого в центральному офісі Суспільного мовника відбулася чергова зустріч продюсерів регіональних філій НСТУ. Обговорили плани роботи на 2019 рік, шляхи вирішення проблемних завдань, програми про культуру, а також узяли участь у воркшопах зі сторітелінгу та взаємодії з аудиторією.

Зі вступним словом до колег із регіонів звернулися голова правління НСТУ Зураб Аласанія та член правління, відповідальний за регіональний розвиток, Микола Чернотицький.

Спікерами й тренерами дводенної зустрічі стали колеги із центральної дирекції Суспільного мовлення: виконавча продюсерка з питань регіонів Марія Фрей, заступниця директора департаменту маркетингу Вікторія Борщенко, продюсерка UA: Радіо Культура Ірина Славінська та продюсер музичних і розважальних програм Станіслав Мєдвєдєв.

Перший день присвятили плануванню базового контенту й спецпроектів. Із цією метою виконавча продюсерка суспільно-політичного напряму Марія Фрей провела кілька навчальних сесій із роботою в групах.

Експертка з маркетингу Вікторія Борщенко ознайомила присутніх зі статистичними даними споживання медіапродукту й дала поради щодо покращення сітки мовлення в регіонах.

Другого дня продюсерка UA: Радіо Культура Ірина Славінська розповіла про культурний продукт, його місію, завдання та інструменти, проілюструвавши прикладами програм, що виходять на третьому каналі Суспільного радіо.

Зі свого боку продюсер музичних і розважальних програм Станіслав Мєдвєдєв провів для продюсерів регіональних філій низку воркшопів зі сторітелінгу. За його словами, сторітелінг є одним з інструментів боротьби за увагу глядача, тому треба вміти цікаво подавати будь-які, навіть сухі фактажні, повідомлення.

На моє переконання, цікаво можна подати навіть сухі факти. На сьогоднішньому воркшопі ми розглядали інструменти, які допомагають зробити історію цікавою. Адже продюсер телерадіоканалу має розуміти, чи варта та чи та історія ефірного часу і як зробити сухий матеріал цікавим глядачеві. Для закріплення знань продюсери отримали кілька практичних завдань”,  розповів Станіслав Мєдвєдєв.

Враженням від тренінгів поділилася продюсерка Черкаської філії Суспільного Олена Баніна:

На таких зустрічах важливий перш за все зворотний зв’язок від представників центральної дирекції та обмін досвідом між регіональними продюсерами. Сьогодні ми говорили про можливості поліпшення роботи за різними напрямами — і телебачення, і радіо. Під час обговорення були моменти народження нових ідей. Тепер маю ідеї щодо поліпшення наших регіональних передач, їхнього змістового наповнення”.