Літаки, повітряна куля, мотопараплани та авіалюбителі зі всієї України — стежте разом із UA: ЧЕРКАСИ за фестивалем «Ясла 2021»

Літаки, повітряна куля, мотопараплани та авіалюбителі зі всієї України — стежте разом із UA: ЧЕРКАСИ за фестивалем «Ясла 2021»

4 сер. 2021

6-8 серпня на аеродромі в Ротмістрівці відбудеться фестиваль-саміт любителів авіації «Ясла 2021». Мета події — гуртувати людей, що прагнуть підкорити небо на власноруч створених літальних апаратах, відродити та розвивати традиції, популяризувати легку авіацію та авіаційні види спорту. UA: ЧЕРКАСИ підтримує фестиваль на правах інформаційного партнера.


«Те, що в області, де нині немає жодного працюючого аеропорту, проводять фестивалі любителів авіації — я сприймаю як диво, — каже продюсерка філії Суспільного у Черкасах Олена Баніна. — Щоразу цей саміт чекаємо зі сподіваннями на нові знайомства й спілкування з авіаконструкторами-аматорами. Це свято об’єднує “ліриків” і “фізиків” одвічною мрією людини підійматися в небо і відчувати свободу й магію польоту».

Про фестиваль команда розповідатиме на різних платформах Суспільного у Черкасах: радіо, телебачення, сайти, сторінки в соціальних мережах.

«Програма заходу традиційно насичена і різноманітна. Однією з родзинок буде проведення “Аеробачення” — конкурсу пісень про авіацію українською мовою. Ми, як інфопартнери, теж долучаємось до нього й запросимо переможців на радіоефір програми “Арт-студія” на Українському радіо Рось», — додає Олена Баніна

Про авіаспільноту й підготовку до фестивалю «Ясла 2021» аудиторії Суспільного розповідали організатори Володимир Осичнюк і Віктор Юзва.

Пілот та авіаконструктор Віктор Юзва збудував близько 20 літальних апаратів. Володимир Осичнюк — засновник і очільник Авіаклубу «Параарт». Авіатори зазначили, що прагнуть зробити Черкащину центром малої аматорської авіації.

«Ми пишаємось тим, що відроджуємо традиції саморобного та аматорського авіабудування в Україні. У нас велика команда організаторів. Мені дуже радісно, що нас всіх об’єднує місія просування бренду Черкащини. Кожен знаходить своє і виходить наповнена сенсом діяльність», — говорить Володимир Осичнюк.

На думку організаторів, саміт «Ясла 2021» також може стати й школою для авіаконструкторів-аматорів. На події представлять виставку саморобних літальних апаратів, працюватиме технічна комісія, яка їх огляне і дасть рекомендації.

Крім цього, на аеродромі в Ротмістрівці відбудеться чемпіонат України з парамоторного спорту.

Детальніше з програмою й подіями фестивалю «Ясла 2021» можна ознайомитись на сайті або на офіційній фейсбук-сторінці саміту.

Нагадаємо, UA: ЧЕРКАСИ та Українське радіо Рось разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і регіональними новинами Черкащини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Черкаси у Фейсбуці, а також онлайн на сайті філії.

 

Фото з фейсбук-сторінки ЯСЛА 2021