Волонтерка Корпусу Миру у Черкасах займається темою молодіжної політики

15:46, 27 лис. 2019
 
Волонтерка Корпусу Миру у Черкасах займається темою молодіжної політики

Викладання англійської у розмовному клубі, участь у освітніх заходах та співпраця зі студентською радою. Волонтерка Корпусу Миру Сара Моска по прильоту у Черкаси займається темою молодіжної політики. Дівчина другий місяць перебуває в Україні і працює у Черкаському державному технологічному університі.

24-річна волонтерка Сара Моска допомагає учасникам мовного клубу опановувати нові англійські слова. Сьогодні тема заняття – фільми.
Студент 5 курсу Дмитро Ковтун говорить, що відвідує розмовний клуб, бо йому цікаво спілкуватися із носієм мови.
«Ми спілкувалися більш, можливо, про музичині вподобання і я розповідав деякі культурні дрібнички, які відрізняються від наших».

“Під час спілкування із Сарою ми не лише поліпшуємо та розвиваємо свою англійську, а можемо поговорити на будь-які теми”, − говорить студентка 5 курсу Ольга Мудріцька.
«Ми запитуємо, наприклад, все, що нам цікаво про Америку, якісь відмінності від того, що в Україні, наприклад, що їй в Україні більше подобається, наскільки добре вона знає Черкаси. Мати можливість спілкуватися із носієм мови – це і для себе, для розвитку своєї англійської мови класно, і взагалі, Сара дуже приємна людина і з нею дуже класно спілкуватися».

Волонтерка Корпусу Миру Сара Моска говорить: щотижня проводить спікен клаб для різних вікових категорій.
«4 рази на тиждень: з вівторка по п’ятницю кожний день присвячений різній віковій категорії, наприклад: вівтрок – це студенти університету, середа – викладачі, і четвер-п’ятниця – присвячено школярам. Даю учасникам самостійно вибрати, про що хочуть поговорити і це відбувається у формі гри, обговорення».

Партнерка Корпусу Миру, декан факультету Наталія Махиня розповідає, що про приїзд волонтера у закладі освіти мріяли давно.
«Оскільки спеціальності нашого факультету пов’язані із молодіжною політикою, оскільки у нас навчаються і студенти із лінгвістичних спеціальностей, соціалнього забезпечення, політична філософія, історія, право, нам саме проведіння веліло запросити до себе саме Сару із молодіжної політики».

Сара розповідає, що Україну невипадково обрала з-поміж переліку інших країн, пропонованих для служіння.
«Коли справа дійшла до того, щоб вибрати якусь країну зі списку, який був у Корпусі Миру, то для мене у топі найвище була Україна. Хотіла вивчити культуру, познайомитися ближче і вивчити також мову, вивчаю тут українську і вже дещо знаю. Дуже рада тому, що у мене є можливість бути тут».