Теплі речі безкоштовно роздавали у селах на Золотоніщині

9:52, 19 лис. 2019
 
Теплі речі безкоштовно роздавали у селах на Золотоніщині

Теплі речі безкоштовно роздавали у селах на Золотоніщині жителям, що опинилися у складних життєвих обставинах. Ідея проводити такий захід з’явилася у працівників районного територіального центру соціального обслуговування, розповів його керівник Олександр Нагаєвський.

«Бутік на колесах», – так називають працівники територіального центру соціальної допомоги Золотоніського району машину з причіпом. В ній селами району розвозять одяг, який безкоштовно дають людям, що опинилися у складних життєвих обставинах та пенсіонерам, розповідає керівник терцентру Олександр Нагаєвський.
«Самі працівниці, вони працюють у нас другий місяць, хто другий, хто місяць, запропонували виїхать. Там була пропозиція виїхать у село Вільхи, як пробний шар. І воно пішло легко і назвали «бутік на колесах», і прижилася ця назва. Виявилося, що в цьому селі, що не далеко від Золотоноші, більше відвідувачів ніж у нас за цілий рік у місті Золотоноша».

Сьогодні машина з гуманітарною допомогою приїхала у село Вознесенське. Віра Микитівна Полегенька показує одяг, який обрала для себе. Говорить, речі що привозять їй подобаються.
«Вибрала оно два халатики, піджачок, то комусь дам. Ні, піджачок буду надівать, бо я куртки не вибрала».

Для того, аби отримати ці речі, жителям села необхідно заповнити заяву та показати довідку про майновий стан, розповідає працівниця територіального центру Юлія Безверха.
«Пенсіонери, ветерани праці, інваліди з 18 років, надаєм безкоштовно одяг, основним принципом – це заповнення заяви, це знатить, що ми берем людину на обслуговування. Довідка сільської ради спро склад сім’ї і акт про те, що потребують допомоги».

Наступна зупинка «бутіку» – стаціонарне відділення терцентру сусіднього села Пальміра. Місцева пенсіонерка Валентина Комиш розповідає, найбільше потребує взуття.
«Взуття обов’язково мені треба, бо оце позичені бурки».

Працівниця стаціонарного відділення терцентру Катерина Вілєсова розповідає, зараз, напередодні зими, люди потребують найбільше теплих речей та одягу
«Штани, кофтинки теплі, зараз осінь, то їм звичайно потрібні плащики, пальто».

Наступні села, куди вирушить авто з речами, – Кропивна та Новодмитрівка. Як розповів Олександр Нагаєвський, усі небайдужі можуть долучитися до цього благодійного заходу, принісши свої речі до Золотоніського районного територіального центру.