День відкритих дверей у ветеринарній клініці

11:01, 14 лис. 2019
 
День відкритих дверей у ветеринарній клініці

День відкритих дверей у ветеринарній клініці Черкас влаштувала Благодійна організація «ДоброКіт». Під час акції черкасці мали змогу познайомитися із котами, яких забрали з вулиці, та стати власником одного з них.

Дворічний Єгор знайомиться із Кралею – кішкою, якою опікуються волонтери. Батько хлопчика, Ростислав Стрембіцький, каже – раз на місяць приходять із сином у ветклініку у день відкритих дверей.
«Багато хто не хоче просто так з вулиці брать котика, і взагалі не знають, що з ними робити попервах. А так, коли люди вже взяли цього котика до себе, привели його в порядок, вже привчили його і до піску, і до того, щоб їсти, люди беруть, і вони впевнені в тому, що котик буде з ними, і все буде нормально».

Черкащанка Ірина Сухина, каже, що не має можливості тримати вдома кішку.
«Це, в першу чергу, відповідальність. Чесно, чому я не беру тварину, тому що я розумію, що я живу в орендованому житлі, і я не можу сьогодні взяти тваринку, а завтра її випустити на вулицю. Це неправильно».

Черкащанка Анна Тарасевич тримає на руках тримісячну М’ятку. Говорить, що у холодну пору року безпритульним тваринам потрібно більше уваги.
«Це дуже важлива громадська ініціатива, тому що наближається зима, котики не переживуть зими, адже в них немає домівок, їх не пускають в наші підвали. Все залаштовують так, бо думають, що вони будуть тільки гадити, рзводитись все більше і більше. А вони зиму не переживуть, це наші домашні улюбленці, які потребують турботи і ласки саме людської».

Засновниця благодійного фонду «ДоброКіт» Яна Тябут, розповідає, організації – півтора роки. За цей час вдалося знайти домівку для 136 тварин. Такі як сьогодні, зустрічі проводять двічі на місяць. Цей формат започаткували, щоб люди могли ближче познайомитись з котами, і за можливості, взяти їх до себе.
«Ми зробили висновок, що коли людина може зустрітися з котиком, погладити, потіскати, це якось пришвидшує, і більше підштовхує взяти котика додому. Бо фото не передають характеру, емоцій, голос, муркотіння, тому такі зустрічі вони просто необхідні».

Яна Тябут додає – тварину, щеплену та доглянуту, віддають уклавши договір із новими господарями.
«Ми стараємось, щоб тварина поїхала вже щеплена повністю і стерилізована, якщо вона досягла свого віку. Якщо тваринка ще маленька, і не досягла віку стерилізації, ми підписуємо договір, і одним із пунктів є стерилізація».

Розклад наступних зустрічей можна дізнатися на сторінці благодійного фонду у мережі Фейсбук.