Всеукраїнські змагання з фехтування на шаблях для дорослих стартували у Черкасах

16:20, 8 лис. 2019
 
Всеукраїнські змагання з фехтування на шаблях для дорослих стартували у Черкасах

Всеукраїнські змагання з фехтування на шаблях для дорослих сьогодні стартували у Черкасах. Участь у них беруть спортсмени з семи областей України, – розповіла Суспільному організаторка змагань Людмила Шкалікова. Сьогодні фехтувальники боролися за першість в особистому залікові, завтра відбудуться командні змагання.

Півгодинна розминка, шикування і спортсмени виходять на доріжки. Першими змагаються чоловіки.
За першість в особистому заліку бореться Богдан Платонов з Миколаєва. Цим видом спорту він займається 11 років. Так, розповідає, продовжує сімейну традицію. Фехтуванням на шаблях займалися його батько і дід.
«Я фехтував в групі зі спортсменами, молодшими за мене. Відразу зрозумів, що вони трішки швидші. Це напевне, через вік».

У цьому етапі поєдинку фехтувальник переміг. До змагань, розповідає його тренер Юрій Марченко, спортсмен готувався.
«Для них це відбіркові змагання, рейтингові. Тут вони отримують бали, які потім впливають на те чи потрапить спортсмен в Національну збірну команду. Вона представить Україну на чемпіонаті Європи, чемпіонаті Світу, а також відбіркових етапах Кубку Світу».

Вадим Байдиченко з Черкас сьогодні виступає за Київ. З рахунком 5:1 хлопець поступився супернику.
«Він виявився більш спритний. Через це мені не вдалось. Але нічого, в мене ще далі досить багато поєдинків і я думаю, що я реабілітуюся».

Такі змагання кубку України з фехтування у Черкасах проводять 6-й рік поспіль. Цьогоріч участь у них беруть 70 спортсменів, – говорить організаторка змагань Людмила Шкалікова.
«До нас приїхали і Олімпійська чемпіонка, і срібні призери Олімпійський ігор в Ріо. У нас тут дуже багато зірок».

Після поєдинків чоловіків на доріжку виходять дівчата. Серед них бронзова переможниця чемпіонату Світу, фехтувальниця Олена Кривицька з Одеси. Каже: головне перед змаганнями – відпрацювати техніку ударів і уколів.
«Я звертаю увагу на самопочуття. І, залежно від цього, навантажую себе. Працюю більше самостійно. Зокрема, над технікою (перед дзеркалом)».

Зі слів організаторки змагань Людмили Шкалікової, переможці сьогоднішніх змагань візьмуть участь у відбірковому етапі Кубку Світу.