Черкаські волонтери повезли на Схід бійцям чергову передачу

12:35, 8 лис. 2019
 
Черкаські волонтери повезли на Схід бійцям чергову передачу

Маскувальні сітки, солодощі, консерви, ліки та теплий одяг сьогодні вранці черкаські волонтери повезли на Схід бійцям. Також підготували передачу для дитячого інтернату у Волновасі. Запастися речами допомагали люди з усієї області, та з-за кордону, розповідає волонтер Павло Собко. Додає: до військових їздять щомісяця, коли зберуть усе, що замовили їм військові.

Волонтери змотують теплі ковдри для військових. Цього разу їх повезуть 20. Аби бійці не мерзли та було на чому гріти їжу, їм також передадуть п’ять буржуйок, – каже волонтер Олександр Рибалка.
«Зроблені за рахунок жителів Чорнобаївського району, які передали на безоплатній основі балони, а вже на місцевому підприємстві їх опрацювали під, відповідно, буржуйки. Ними будуть топити й сушити свою білизну, і на яких можна підігрівати свою їжу. Вони повністю обладнані, необхідними елементами».

Придбали також залізні скоби, розповідає волонтер Юрій Кулик. Їх використовують для будівництва бліндажів – укриття на бойових позиціях для захисту воїнів.
«Закупили на металоломі у місті Сміла скоби. Тут їх 500 штук. Сьогодні їх відвеземо на передову».

Ще для бліндажів закупили теплоізоляцію, – каже волонтер Павло Собко.
«Це для утеплення бліндажів, ми веземо її 250 метрів, плюс 30 плит ОСБІ, теж для теплоізоляції, цвяхи, скоби».

Вдалося придбати й запчастини для бойових машин.
Для бійців зібрали ліки від застуди, бинти, джгути, кровоспинні та знеболювальні засоби. Також везуть їжу: ковбаси, консерви, чай, каву, солодощі. Черкащанка Юлія Кулагіна разом із чоловіком для військових напекла рулети.
«А як можна залишатися осторонь у такій ситуації? Коли ми дізнаємося про те, що відбудеться поїздка, вони просто звертаються й просто просять приготувати домашні страви певні. І, звичайно, вони надають і продукти, і транспортні якісь засоби, тобто це співпраця вже не один рік».

Та найкращим подарунком на передову для хлопців є дитячі малюнки, – каже Юрій Кулик.
«Вони дуже радіють таким малюнкам, є не тільки малюнки, є і листи для героїв. Це малюють маленькі дітки».

Для бійців цього разу повезуть і 10 маскувальних сіток. Половина з них білого кольору. Їх застосовуватимуть узимку. Зі слів Павла Собка, зібрані речі передадуть бійцям у Волноваху Авдіївку, Красногорівку, Попасну. Крім того, волонтери ще заїдуть і до інтернату в місті Волноваха.