Приміщення філії черкаської дитячої художньої школи перестали опалювати

10:16, 7 лис. 2019
 
Приміщення філії черкаської дитячої художньої школи перестали опалювати

Приміщення філії черкаської дитячої художньої школи імені Нарбута на вулиці Нижня Горова, 4 перестали опалювати. Про це журналістам Суспільного повідомила директорка школи Людмила Веселова. Заклад не обігрівають від початку цього опалювального сезону.

Бабуся Ольга Гуцаленко до філії художньої школи привела внучку Поліну. Говорить, у приміщенні холодно.
«Ніхто нас не попереджав про те, що можливі тут будуть якісь незручності, якісь перерви в навчанні, навпаки, взяли і кажуть: ходіть. Для нас було дуже несподівано те, що ми прийшли після канікул і такі холодні батареї і все непристосовано, заняття перериваються».

Діти черкащанки Ольги Рачек відвідують заняття цієї філії художньої школи. Говорить, що через холод, адміністрація запропонувала перенести заняття в інше приміщення у центрі міста.
«Вчора ми прийшли в 5 годин вечора, і тут холодно, холодніше, ніж надворі, дали нам якісь аркуші паперу, і все: будівля закривається, тут тепла немає, всі будуть їздити в центр, у той час, який вони знайшли: п’ятниця вечір, субота ранок. Нам дуже незручно, не виходить, нам доведеться кидати».

Директорка художньої школи Людмила Веселова говорить: весь час сплачували за тепло відповідно до договору із ТЕЦ. Додає, ця філія художньої школи працює четвертий рік. Її відвідує 100 вихованців.
«Всі 4 роки ми безпосередньо укладаємо договір з ТЕЦ, за лічильником і оплачуємо, в рамках закону, як за лічильником виходить, так ми і оплачуємо. Ця реконструкція була розпочата новим головою ОСББ і нас поставили до відома 18 жовтня. Тоді, коли вони вже все зробили, і подключили, і виходить, що ми тепер залишилися непідключені і вони не збираються підключати, тому що вони зробили велику реконструкцію».

Голова ОСББ будинку 2 по вулиці Нижня Горова Лариса Костенко, пояснює: філія школи – це прибудова і раніше система опалення була спільна з житловим будинком. Нині – після реконструкції комунікацій, тепло до квартир та до філії подається окремо.
«Так, як зараз, ми робимо реконструкцію, ми ми вклали великі гроші, ми не можемо їх підключити. Коли прийшли до мене представники художньої школи, вони сказали, що у них немає грошей. Пішли вони жалітися в ТЕЦ, ТЕЦ подзвонило мені і сказало, що ви повинні їх перепідключить за свої гроші. Чому ми повинні їх перепідключити? У нас мешканці платять за реконструкцію системи опалення, ми взяли кредит, ми платимо гроші великі, ми підняли квартплату».

Заступник директора департаменту освіти міськради Богдан Бєлов говорить: ОСББ реконструює систему опалення без дотримання технічних умов від ТЕЦ. Додає: якщо теплоносій ОСББ не відновить – подаватимуть до суду.
«ОСББ має відновити той контур, який воно обрізало, якщо цього не відбувається, тоді ми вимушені будемо у правоохоронні органи і таким чимом тиснути на ОСББ. Якщо ОСББ, іде назустріч і відновлює теплопостачання, то ми з ними співпрацюємо, як співпрацювали із теплопостачальною організацією».

«ОСББ не мало права від’єднувати від теплопостачання художню школу під час реконструкції», − пояснює заступник директора черкаської Теплоенергоцентралі Микола Кушнір.
«Перед цим вони брали технічні умови на реконструкцію системи, вони повинні були встановити індивідуальний тепловий пункт, але вийшли за межі об’ємів робіт, які планувалися якраз по цих технічних умовах і самовільно від’єднали школу від теплопостачання, що є грубим порушенням. Більше всього, якщо не буде узгоджено із ОСББ поновлення, то доведеться дійсно балансоутримувачу художньої школи подавати до суду за неправомірні дії і за це буде голова ОСББ відповідати».