У Медведівській територіальній громаді закінчують будівництво амбулаторії

17:32, 6 лис. 2019
 
У Медведівській територіальній громаді закінчують будівництво амбулаторії

У Медведівській територіальній громаді закінчують будівництво амбулаторії. Ця лікарня прийматиме жителів 7 населених пунктів, які ввійшли до цієї громади. Про це Суспільному повідомив голова Олексій ЛаврІненко. Для медиків, які погодяться працювати за 55 км від обласного центру, пропонують зарплатню від 10 тисяч гривень та робочий автомобіль.

Робітник Володимир Поліщук розглядає схему розміщення кабінетів у новій амбулаторії: їх тут буде 18.
«Я тут з першого дня цього об’єкту, і займався блоками, перестінками, і зараз моя робота – вся внутрішня, тобто, малярка, фарбування і установка стель».

Бригадир Леонід Швиденко розповідає, будівлю зводили протягом чотирьох місяців, для завершення необхідний ще один.
«Повністю будинок, дах утеплили, фасад, в даний момент плитка кладеться, шпаклюється, стелі. Вода підключена. Вона вже вистояна, щоб тільки висохла шпаклівка і все».

Поки завершують будівництво медичної установи, пацієнти лікуються у сусідньому будинку. Тут 43 роки приймає пацієнтів терапевтка Любов Шкребтій. Говорить, що з нею уклало договір 1600 жителів навколишніх сіл.
«Ми обслуговуємо Івківці, Головківку, Зам’ятницю, Дем’янці, але є у нас із Худалівки зареєстровані, з Новоселиці, Чмирівки, це до Чигирина, але у нас зареєстровані, декілька людей із Трушівців».

Сьогодні її пацієнт – житель села Медведівка Володимир Попович. На його думку, нова амбулаторія селу потрібна.
«Уже ця будівля застаріла, треба щоб була нова будівля, нове обладання, і медперсонал повинен бути уже молодий, новий».

Сімейна медсестра Людмила Одинець у цій лікувальній установі працює 40 років. Говорить: якщо дозволить стан здоров’я, перейде працювати у нову амбулаторію.
«Нам ще потрібна сюди хоча б одна одиниця, одна ставка сімейної медсестри чи такої медсестри. Роботи дуже багато, раніше тут працювало 6 медичних працівників, і у кожного був свій обов’язок, а зараз ці обов’язки, які були на шістьох розподілені, на нас двох».

За словами голови територіальної громади Олексія Лівріненка будівництво амбулаторії обійшлося у 8 мільйонів гривень: територіальна громада профінансувала 800 тисяч гривень, решта – кошти державного бюджету. Додає, зараз шукають лікарів.
«Ми сьогодні обговорюємо те, що нам потрібні лікарі, можливо, сімейна пара, можливо, два лікарі, медсестри. Все залежатиме від головного лікаря, який прийде, тоді він скаже потрібно йому чи не потрібно, штат набиратиме той лікар, який прийде на посаду. В усіх інтернет-ресурсах, сайтах, викинули оголошення, що ми хочемо, як ми хочемо і що ми бачимо на це робоче місце».