Черкащанин Артем Лукашук готується до Ігор нескорених 2020

17:25, 21 жов. 2019
 
Черкащанин Артем Лукашук готується до Ігор нескорених 2020

Черкащанин Артем Лукашук готується до Ігор нескорених 2020 у складі збірної України. Про це журналістам Суспільного розповів тренер спортсмена Антон Скачков. Нагадаю, 17 жовтня на пресконференції 20-ку учасників озвучила міністр у справах ветеранів Оксана Коляда. Серед них двоє черкасців – Артем Лукашук та Сергій Прядка. Артем 2014 року отримав осколкове порання та контузію. Відновившись, чоловік почав займатися спортом.

«Я побачив своє ім’я і прізвище. Перше було, емоція така «ДА! ЕСТЬ!» І малий мій поруч був теж. Емоції були дуже класні. І поздоровлення від друзів».

Про те, що потрапив до складу збірної Артем Лукашук дізнався під час телеперегляду пресконференції вдома. Новину одразу повідомив своєму тренерові.
«Коли дізнався, що Артем в збірній, Артем мені подзвонив на телефон і сказав «Тренер, я в збірній!». Для мене це було дуже приємно, тому що, мета, до якої йшов Артем, ми разом йшли вона досягнута».

Артем ділиться планами у збірній.
«Я ще хочу подати свою кандидатуру на капітана команди збірної. Досвід є, треба допомагати хлопцям і в легкій атлетиці. Те,що знаю сам, передам хлопцям».

Нині у залі Артем розпочав підготовку разом зі своїм тренером Антоном Скачком. З його слів, вони тренуватимуться три рази на тиждень. Хлопець виступатиме у Голландії у бігові на 100 метрів та стрибках у довжину.
«У нас суміжні види спорту. Швидкий спринт і стрибки в довжину. Тому тренування у нас і поєднує і елементи спринту і відпрацьовуємо стрибкові вправи, щоб поставити техніку йому».

18 листопада Артем вирушить до Конча-Заспи, де разом зі збірної проведе перший навчально-тренувальний збір до Ігор Нескорених 2020, які цьогоріч відбудуться в травні у Голландії.
«Хочу привезти декілька золотих медалей. Тому, що до цього готуюсь, це моя мрія, десь за кордом виграти змагання, особливо коли це ветеранські, це більше ти доводиш собі, що ти не здаєшся і можеш показувати результат і чогось добиватись після поранення і після того. Я можу на своєму прикладі показати, що хлопці, я теж такий як ви, я добився таких результатів, щоб мене бачили і не зупинялись і теж йшли далі».

До своєї мети, розповідає Артем, прямував два роки. У 2017-му увійшов до складу резервної збірної України Ігор Нескорених, наступного року до команди не потрапив, цьогоріч став одним із 20-ти претендентів на поїздку в Голландію на Ігри Нескорених-2020.