500 осіб сьогодні розпочали навчання в Університеті третього віку в Черкасах

14:22, 21 жов. 2019
 
500 осіб сьогодні розпочали навчання в Університеті третього віку в Черкасах

500 осіб сьогодні розпочали навчання в Університеті третього віку в Черкасах. Це заклад освіти для літніх людей. У місті він діє на базі територіального центру соцдопомоги. Тут пенсіонери безкоштовно займаються фізкультурою, танцями, вчать іноземні мови, опановують навички користування комп’ютером та смартфонами.

Інна Павлюк сім років тому прийшла до терцентру й самостійно займалася на тренажерах. Згодом жінка вирішила стати тренеркою групи.
«Я колись ходила на секцію фізкультури на Маслозаводі, потім я почитала нову літературу, вивчила, дізналася нові методики. Усі зрозуміли, що без гімнастики ми жити не будемо. Уже й там коле, і там болить. Гімнастика повинна вирішити всі ці проблеми».

Пенсіонерка Яна Снєгова відвідує заняття тричі на тиждень.
«Ми чекаємо цього дня. І у вівторок ми під таким настроєм, із зарядом такої бодрості ми знаходимся».

В університеті проводять і заняття з йоги. 65-річна Ольга Скоробагатова каже: після них відчуває себе енергійно.
«Здоров’я покращилося набагато. Стан був зовсім другий до того, як я почала займатися йогою. Я йду додому, лечу як на крилах. Зовсім покращується стан».

На факультеті іноземних мов сьогодні люди поважного віку вивчали займенники англійської мови.
У закладі діє й освітньо-інформаційний факультет. Тут пенсіонерів навчають користуватися комп’ютерами та смартфонами.

Університет Третього віку почав діяти з 1 жовтня. Відтоді тривав набір студентів до закладу. Охочі можуть приступити до навчання у будь-який час, попередньо записавшись, розповідає Світлана Панченко, завідувачка відділення денного перебування терцентру.
«Взагалі у нас сім факультетів, на яких навчаються студенти. Це такий як хореографічний, театральний, спортивно-оздоровчий, терапевтичний, психологічний та інші. Для людей поважного віку наше навчання, тому що покращується пам’ять, увага».