Колишній політв’язень, журналіст Роман Сущенко приїхав до Черкас

14:04, 9 жов. 2019
 
Колишній політв’язень, журналіст Роман Сущенко  приїхав до Черкас

Допомагає матері, зустрічається з друзями та тими, хто підтримував його в ув’язненні. Колишній політв’язень, журналіст Роман Сущенко вдруге за час звільнення приїхав до Черкас – міста, де він народився та навчався. Нині ж чоловік проходить психологічну реабілітації, а у планах на майбутнє, розповідає, - повернутися до журналістики, написати книгу спогадів із ув’язнення та порибалити. Спілкувалася з Романом Сущенком -  Тетяна Рева.

Колишній політв’язень, журналіст Роман Сущенко показує нашій журналістці місця в Черкасах, які запам’ятались з дитинства.

«Тут ходив в дитячий садочок, закінчив середню школу № 5, і вже поїхав далі в Київ у ВИШ».

Сквер  Богдана Хмельницького  пам’ятає добре.

«Тут здається будинок природи неподалік…також його відвідував, коли був маленький».

За тридцять три дні, що Роман провів після звільнення з російської в’язниці, до Черкас приїхав вдруге. Каже – хоче зустрітися з друзями, які підтримували його, допомогти матері. Батько не дочекався сина із ув’язнення. Помер торік 2 березня.

«Я допоміг багато мамі у побуті, оскільки вона лишилася одна там лише племінник один маленький. Тому практично все6 на мамі – і допомагати онукові старшому і слідкували за квартирою. Я завжди коли повертаюся додому відчуває піднесення, цього разу це були надзвичайні такі емоції …зустрілися, поспілкувалися».

Роман Сущенко розповідає, листи які йому надіслали торік 5 лютого учні п’ятої школи, де він колись навчався, отримав і зберігає досі. Нині Роман продовжує проходити психологічну реабілітацію Нагадаємо, Романа Сущенка затримали у вересні 2016 року в Москві та звинуватили у шпигунстві. У російській в’язниці Роман був три роки. Додому чоловік  повернувся сьомого вересня цього року в рамках обміну полоненими з Російською федерацією.