Ліків та речей потребує Черкаський жіночий кризовий центр

11:19, 9 жов. 2019
 
Ліків та речей потребує Черкаський жіночий кризовий центр

Ліки, засоби гігієни для дітей, теплий одяг та меблі потребують підопічні Черкаського жіночого кризового центру. Про це розповіла Суспільному  голова правління благодійної організації «100 відсотків життя Черкаси» Наталія Несват. Нині у центрі допомогу та захист отримують чотири жінки з дітьми. Які ще потреби має кризовий центр, дізнавалась Тетяна Рева.  

Жінка до кризового центру потрапила чотири місяці тому разом з дитиною. Своє обличчя ховає та ім’я не називає з міркувань безпеки. Розповідає, звернутися сюди їй порадила подруга.

« Мені дуже важко було і я намагалася і попереджувала, бо мені дуже важко було. І мені Лариса, моя подруга, сказала, що є такий центр і вона мене направила сюда. Добре, що є такий центр і існує для таких як я».

У центрі жінці надали правову допомогу та захисток. Говорить, що зараз, із настанням холодної погоди, найбільше потребує теплого одягу та засобів гігієни для дитини.

«У нас теплого одягу немає. овуві нам нада. І нам і дітям. Осьо хто приходить – і курточки, і кофти».

Зараз у центрі проживає чотири жінки з дітьми. Прихистити усіх, хто потребує допомоги, заклад не може, розповідає виконавча директорка благодійної організації «100 відсотків життя Черкаси» Марина Стадник.

«Це приміщення яке є стан його більш менш, але кількість кімнат… Центр не може прийняти ту кількість потреб, ту кількість жінок, які звертаються до нас».

Попереднє приміщення кризового центру не придатне для проживання. Звідти його підопічні переїхати чотири місяці тому. Як розповіла Наталія Несват, голова правління благодійної організації «100 відсотків життя Черкаси», гроші на капітальний ремонт жіночого кризового центру міська влада спрямовувати відмовилася.

«Є питання, які не повинні вирішувати тільки ми як громадська організація. І те, що є на сьогодні в потребах – це кроватки. Тому. Жінки  пострадали від насилля. У нас забрали кошти. Депутати прийняли рішення, що для нашого міста дороги важливіші, ніж соціально-важливі питання».

Директорка депаратменту економіки та розвитку Черкас Ірина Удод пояснює - цьогоріч з міського бюджету профінансувати мають ремонт даху приміщення кризового центру. Фірму, яка проводитиме ремонтні роботи, визначатимуть на конкурсі.

«Частково суму зняли…найнагальніше питання – ремонт даху . А на наступний рік продовжимо виконання інших робіт по даному об’єкту».

Фінансування центру від департаменту соціальної політики Черкаської міськради не перекриває всіх потреб центру, тому від допомоги містян працівники закладу не відмовляються, розповідає Наталія Несват.

« Необхідна допомога у самих банальних медикаментів – це від кашлю якісь сиропи, це каплі в нос. Мазючки в нос. Тобто це те, що необхідно бути в нашму центрі, коли є маленькі дітки».