181 призовника з Черкащини сьогодні відправили на строкову службу до Збройних Сил України, Нацгвардії України та Держприкордонної служби

18:22, 8 жов. 2019
 
181 призовника з Черкащини сьогодні відправили на строкову службу до Збройних Сил України, Нацгвардії України та Держприкордонної служби

Про це журналістам Суспільного повідомив обласний військовий комісар Євген Курбет. Із його слів, загалом, протягом осіннього призову-2019 до армії мають відправити 550 хлопців із області. Як тривали проводи на службу – Тетяна Недбайло розкаже.

Данило Медведюк із Умані проходить свій останній медогляд перед початком строкової служби. Хлопець каже:  армії не боїться.

«Я взагалі планував підписувати контракт, але оскільки від мого військкомату не відправляють в нацгвардію, то сказали на строкову, а потом уже буду підписувати з самою частиною контракт. Час такий. Як бачу, що багато косять від армії, бояться. Тут треба показувати, що немає нічого страшного».

Двадцятирічний Олексій Панченко зі Сміли розповідає: прийшов до військкомату як тільки отримав повістку.

«Хвилювань ніяких немає. Трошки гордість за хлопців, що осьо йдуть. Видно, що не пусті. Не пусті ряди армії. Я знав куди я йду. Я відразу знав, куди йтиму. Мене там ждуть свої  друзі».

Призовник Віталій Шевченко служитиме у військах  Нацгвардії у Херсоні.

«Зараз наразі заключається функція військ у патрулюванні міста Херсон і в охороні суден, кораблів. За слухами своїх товаришів, які служать і служили, кажуть, що армія зараз дуже хороша».

Після проведення додаткового медогляду та узгодження документації, призовники вишикувалися на плацу перед обласним військовим комісаріатом. Владислава Купріянова із Тального приїхали провести на службу друзі.

Сергій Приліпко,  друг призовника: «Дружимо ми з ним із шостого класу. Може, й добре, що його забрали».

Євген Курбет, обласний військовий комісар: «Усі призовники, перш ніж бути розписаними до команд, проходять психологічний відбір, медичну комісію, а потім проходять відбір: спілкування з представниками тих чи інших частин та з представниками правоохоронних органів, а також бажання, яке мають бажання та сімейні традиції».

Євген Курбет додає, по області є випадки ухиляння призовників від строкової служби. Точну кількість у військкоматі оприлюднять по завершенню призову, після 31 грудня.