Комікси у японському стилі створює сімнадцятирічна черкащанка Ольга Ліходькіна

11:00, 8 жов. 2019
 
Комікси у японському стилі створює сімнадцятирічна черкащанка Ольга Ліходькіна

Сюжети для них обирає різні: малює шкільні будні і супергероїв з мультфільмів. У планах дівчини видати книгу-комікс. Докладніше Ольга Котляр.

Розфарбовані,  ескізи олівцем, у альбомах і на стінах кімнати. Малювати ілюстрації у стилі японських мультиків аніме – одне із хобі Ольги Ліходькіної.

"Перше правило, яке треба знати, коли ти малюєш комікси, це намалювати комікс так, щоб якщо людина не знає мови,вона могла щось зрозуміти. Треба тренуватися, щоб була розкадровка, динаміка і багато різних нюансів".

Створює комікси дівчина у вільний від навчання і репетиторів час. Ось це - замальовка двох закоханих – герої «Лісової пісні» Лесі Українки.

"Буває, що я з друзями можу спілкуватися, в нас виходять якісь забавні ситуації, і хочеться їх замалювати, щоб вони залишилися на згадку".

Текст  до коміксів продумує наперед, - каже дівчина.

"Я фотографую і на комп’ютері вивожу текст. Тут спитали звідки у цього персонажа рюкзак з крильцями і я розповідала у такій історії". Ще одне хобі Ольги -  шахи. ЇЇ постійний напарник у цій грі – тато. У дитинство він професійно займався художнім мистецтвом. Каже, тепер цим захоплюються його обидві доньки.

"Меншій теж передалося ця захоплення, дивлячись на те, що ще й старша сестра займається. На мій погляд, це дуже класне хобі, корисне у всіх своїх проявах, тому що розвиває уяву".

Зі слів Ольги: невдовзі вона мріє видати власну книгу-комікс.  Зараз працює над її сюжетом. Додає: назве книгу на честь головних героїв.

"Я зараз припрацьовую свій світ. У мене дуже багато ідей".