Хостел для спортсменів у приміщенні Центрального стадіону Черкас

12:00, 26 вер. 2019
 
Хостел для спортсменів у приміщенні Центрального стадіону Черкас

Хостел для спортсменів у приміщенні Центрального стадіону Черкас облаштували на 70 відсотків. Про це журналістам Суспільного розповів директор комунального підприємства «Центральний стадіон» Юрій Гончаров. Нагадаю, створювати його в обласному центрі розпочали торік наприкінці грудня. Коли у хостелі оселяться перші відвідувачі – дізнавалася Ольга Гуржій.

Директор «Центрального стадіону» Юрій Гончаров показує кімнату хостелу, у якій проживатимуть четверо людей. У неї, як і в решту номерів, заселятимуть спортсменів з інших міст, – каже чоловік.
«У нас зараз, у нашому місті проводиться дуже багато всеукраїнських змагань і дитячо-юнацьких і велика дуже потреба у проживанні для цієї категорії спортсменів. Будуть у нас такі номера, де будуть по четверо спортсменів, по шестеро і одна кімната буде, де вісім осіб».

Облаштовують хостел в адміністративних приміщеннях стадіону. Над ремонтом майбутнього хостелу нині працюють 15 будівельників, – розповідає бригадир Василь Козубняк.
«У нас є електрик, він свою роботу робить. Ми і демонтаж робимо і оздоблювальні роботи».

Гроші для ремонту приміщення і закупівлі меблів спрямували з міського бюджету, говорить директор стадіону Юрій Гончаров.
«Сама сума цієї реконструкції цих приміщень в районі півтора мільйона гривень. Зараз підрядна організація отримала на початку будівництва 50 відсотків авансу – це десь в районі 710 тисяч гривень».

Спортсмени, які житимуть у хостелі під час змагань, зможуть краще виступати, – говорить футболіст Олександр Ковальов. Каже: його команда під час змагань в інших містах такої можливості не має.
«Ми відразу з дороги граємо. Дуже тяжко. Ноги «забиваються». Так би краще результат показували команди, якби ми приїжджали за день до гри».

Зі слів Юрія Гончарова, відкрити хостел для відвідувачів планують на початку листопада.