Для учнів Черкаської школи №4 сьогодні провели урок «Стоп, булінгу»

16:53, 18 вер. 2019
 
Для учнів Черкаської школи №4 сьогодні провели урок «Стоп, булінгу»

Для учнів Черкаської школи №4 сьогодні провели урок «Стоп, булінгу». Заняття організували спільно з управлінням юстиції області. Булінг – це переслідування з образами, цькуванням чи фізичне насильство, розповідає Тетяна Брикун, спеціаліст відділу правової роботи та освіти управління юстиції в Черкаській області. Додає: мета уроку – виховати в дітей толерантне ставлення одне до одного.

Що таке булінг, як його попередити та як реагувати на прояви насильства. Про це сьогодні говорили із восьмикласниками. Заняття проводили спеціалістка управління юстиції в області та працівниця центру з надання безоплатної правової допомоги Тетяна Брикун.
«На жаль, булінг – це досить ганебне явище, яке має місце в нас в Україні і є досить поширеним. І як свідчить статистика, українська й міжнародна практика – 67 відсотків дітей хоч раз у своєму житті стикалися з булінгом».

Під час уроку дітям показали тематичний ролик «Стоп секстинг». Розповіли, як необережність у соцмережах може спричинити шахрайство або насильство.

Батьки та вчителі мають бути уважними, аби виявити, чи не страждає дитина від насильства, розповідає психологиня школи Тетяна Любіч.
Урок провели в межах Всеукраїнського тижня протидії булінгу. Станом на вересень 2019, суди України розглянули 197 справ про булінг. Про це Суспільному повідомила Олександра Іващенко, прес-секретар управління юстиції в області. Додає: цькування малолітньої або неповнолітньої особи карається штрафом від 850 до 1700 гривень або громадськими роботами від 20 до 40 годин.