Рятувальники беруть участь у перегонах на саморобних тачках

11:42, 13 вер. 2019
 
Рятувальники беруть участь у перегонах на саморобних тачках

Міні копію пожежного автомобіля на перегонах саморобних машин «Крутий спуск», які відбудуться у Черкасах 15 вересня, представить команда другої пожежно-рятувальної частини міста. Рятувальники беруть участь у цих змаганнях вперше. Споруджувати автомобіль вони розпочали в середу. Як пожежники майструють свій транспортний засіб, бачила Дарія Шевченко.

Пожежник другої пожежно-рятувальної частини Черкас Дмитро Тараненко розповідає, з чого складатиметься автомобіль. Його довжина сягатиме трьох метрів, ширина півтора, додає чоловік.
«Тут усе робиться «на коліні», кожен якусь ідею підкидує, щось нове додається, єдине в чому ми зійшлися, це в кольорі автомобіля, тут без варіантів».

Над створенням автівки працює шестеро пожежників. Майструвати тачку вони розпочали зі зварювання рами. Потім облаштували обертові деталі, на які прикріплюється вал та колеса. Начальник другої пожежно-рятувальної частини Черкас Богдана Копил, розповідає, звідки беруть деталі.
«По розборках шукаєм, хто що з дому приносив, в когось свій гараж, машини ремонтує і запчастини не викидаються остаються, колеса з причепа зняли службового, два запасних зимніх колеса».

Юрій Пустовойт, командир відділення другої пожежно-рятувальної частини говорить.
«На великих автомобілях їздити цікаво, але завжди хочеться експериментувати і це той випадок коли можна спробувати. Я давно мріяв прийняти участь у цьому конкурсі і в цьому році мені випала така честь. Наша професія нам не дозволяє боятися, так що будемо перемагати».