12-річну дівчину села Ленське Смілянського району вразило струмом

15:11, 10 вер. 2019
 
12-річну дівчину села Ленське Смілянського району вразило струмом

Стан 12-річної Кароліни Петренко з села Ленське Смілянського району, яку вчора вразило струмом? – тяжкий. Про це журналістам Суспільного розповів Володимир Цапенко, завідувач опікового відділення Першої міської лікарні Черкас. Нагадаємо, вчора Кароліну Петренко уразило струмом на залізничній станції «Цвіткове».

Кароліна Петренко відучора у реанімації опікового відділення. Сюди її привезли о 19:30. Як розповідає тітка Кароліни, на залізничній станції дівчинка вилізла на цистерну, щоб зробити фото. Доторкнулася до дротів.
«Вона нічого не пам’ятає, а ось братик і ще сестричка їхня, то розказують, що вони захотіли сфотографуватись, мамі селфі скинуть. Женя, це її брат, у неї в шоці, не сильно пам’ятає».

Нині Кароліна при свідомості. У неї обпечено 70 відсотків тіла, 25 із них – глибокі опіки, – розповідає лікар Володимир Цапенко.
«Стан тяжкий, але стабільний. Дитина була здорова. Нічим серйозним не хворіла. Треба зрізати мертве все і закрити свинячою шкірою, яка в аптеках продається. Це перший етап, ну і складна інфузійна терапія».

Зі слів лікаря, завтра дівчинку мають прооперувати. Коштів на це родина не має.
«Ми зараз уже підключили і волонтерів, і щоб родичі теж підключалися, просимо звернутися в районний відділ освіти по місцю проживання. У нас були випадки, коли кожен школяр приносив по 1-2 гривні і цього вистачало на деякий час лікування».

Зі слів Володимира Цапенка, за останній місяць на Черкащині опіки унаслідок ураження електрострумом одержало троє дітей. Двоє з них нині перебувають у відділенні.

Євгенію Скопцю – п’ятнадцять. Хлопець з села Ліпляве Канівського району. Струмом його уразило на насосній станції, говорить мама хлопчика.
«Опік у нас був на руці, на одній і на другій і на нозі вийшов струм. У нас зламані три хребці, він фактично паралізований, він не відчуває ні рук, ні ніг».