Звання «Мати-героїня» має отримати цьогоріч канівчанка

9:39, 21 сер. 2019
 
Звання «Мати-героїня» має отримати цьогоріч канівчанка

Звання «Мати-героїня» має отримати цьогоріч канівчанка Надія Бахімова. Жінка народила та виховує п’ятьох дітей – трьох хлопчиків та двох дівчат.
Вдень граються на дитячому майданчику, увечері збираються разом за столом. У цій однокімнатній квартирі родина виховувала п’ятьох дітей. Одна зі старших доньок нині за кордоном.

Надія Бахімова розповідає, з дитинства мріяла мати велику родину. У самої є брат та сестра.
«І ми так жили дружно. І так подобається мені, щоб було чути дитячий голос».

Сімейні обов’язки ділять на двох, каже Віктор Бахімов.
«Ми робимо всю роботу разом. Тому що вона і на роботу ходить і не встигає його все зробить. Тому частину роботи я їй допомагаю робити. Це і прибирання, іноді і прання, і їсти зварить».

Була за помічницю у матері і старша донька Вікторія. Нині жінка має двох власних доньок та живе окремо.
«Все, що потрібно, все допомагала. Гуляти, купати, годувати. Мені навіть це подобалось. Я хотіла двоє і на даний момент так і хочу».

Батько Віктор Бахімов розповідає, через малу житлову площу уроки діти роблять по черзі – хтось у кухні, хтось у вітальні. Три письмові столи у одну кімнату, каже, не вмістити. Чоловік додає, квартирна черга, на яку він став, до цього часу не рухається.
«У 2017 році стали на чергу, але 5 дітей, скільки часу пройшло, але до цього часу наше питання не вирішується. І взагалі я вже писав стільки заяв і на міського голову, щоб допомогли з цим питанням, але віз і нині там».

Цього року Надія Бахімова очікує на присвоєння статусу «Мати-героїня». Необхідні документи до міської ради жінка подала у липні.
«Я слави не люблю, але хотілося б щоб це позначилося на моїй сім’ї і дітях. Що не тільки я народила, а якесь трошки у життя пішло це».