Перевірка дитячих садочків на готовність до нового навчального року

15:55, 20 сер. 2019
 
Перевірка дитячих садочків на готовність до нового навчального року

74 дитячий садок санаторного типу на готовність до нового навчального року сьогодні перевірили представники департаменту освіти та гуманітарної політики Черкас.

В цьому дитсадку нині навчається 212 дітей. До нового навчального року за кошти програми соціально-економічного та культурного розвитку Черкас тут замінили вікна та двері, утеплили фасад будівлі – розповідає завідувачка закладу Валентина Прокопенко.
«Приміщення було панельного типу звісно були шви і вологість, а дітям категорії нашої не дозволяється перебувати в сирості, плісняві. В цілому взагалі це в нас із 2017 року ця програма діє, то загальна вартість оцих упоряджувальних робіт це 3 млн. у цьому році це 1,5 млн».

А власними силами відремонтували всі буфетні кімнати садочку, додає Валентина Прокопенко
«Облаштували замість металевих таких шафок, які довго-довго існували фізично і морально зношені оснастили новими меблями звернули увагу на стіни».

У цій групі відремонтували туалет відповідно до санітарних вимог – говорить вихователька Людмила Брикун.
«Дітки матимуть зручні унітази. Ми зараз випустили випускників – 21 дитинку, набираємо маленьких і той санвузол, який у нас був дуже незручний. Тепер санвузол і естетично оформлений, і гарно виглядає, і комфортний».

Для цього Департамент освіти спрямував 100 тисяч гривень, додає завідувачка дитячого садка Валентина Прокопенко.

Черкащанка Антоніна Панченко до цього дитячого садка свого Марка водить рік.
«Враження дуже добрі, гарна матеріально-технічна база, гарні вихователі і няні».

Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкас Сергій Воронов каже: 74 садочок готовий приймати дітей у новому навчальному році.
«Вцілому по департаменту по галузі розвитку у нас 1 мільйонів гривень із них левова частка виділяється на заклади дошкільної освіти, це починаючи із санвузлів – це не вирішена проблема, але я думаю рік-два і зробимо. Фасади, і ремонти харчоблоків, це закупівля інвентарю в цьому році ми забезпечили садочки піском і багато чого іншого».

Перевірка дитячих садочків міста представниками департаменту триватиме до 22 серпня.