Тальнівчанка в 13 років грає на 13-ти музичних інструментах

12:21, 20 сер. 2019
 
Тальнівчанка в 13 років грає на 13-ти музичних інструментах

В тринадцять років грає на тринадцяти музичних інструментах. Тальнівчанка Вероніка Швед перший інструмент опанувала в третьому класі. Нині має їх цілу колекцію та планує майбутню професію пов’язати з музикою.

Тринадцятирічна Вероніка Швед грає на гітарі. У першому класі саме з цього інструменту все почалося, розповідає дівчина.
«І тут я в магазині, на базарі, побачила маленьку гітару, дитячу, вона мені дуже сподобалася і я попросила, щоб вони мені її купили – батьки. Сказали, що це не має сенсу».

До свого захоплення Вероніка повернулася через три роки.
«Ми знайшли нашого вчителя Анатолія Васильовича Довганя у Домі культури. Так я почала займатися на гітарі».

Паралельно з’явилася любов до інших інструментів: фортепіано, акордеона, скрипки, саксофона, сопілки.
«Коли я бачу вперше інструмент, будь який, неважливо який це, хочу спробувати його як він грає, як він звучить, як на ньому грати».

Інструменти Вероніка освоювала самостійно та з викладачами. З одним із них, вчителем Жашківської дитячої музичної школи Іваном Сухим, познайомилася на конкурсі.
«Тут же ж, на конкурсі, ми почали розмову з мамою Олею і я дізнався, що грає на багатьох інструментах. Дівчинка 13 років – 13 музичних інструментів. І зразу з’являється запитання, а навіщо, а що робити далі?»

Вероніка з Тального приїжджала в Жашків, аби вчитися професійній грі на гармоніці.
«У неї не було самовчителя, вона найшла ноти там понаписувала, понаходила і начала таким чином грати. Коли вона прийшла до мене, я їй цей процес полегшив, набагато легше це можна зробити. Це феномен дитячий, що вона сама, без викладачів і з викладачами може освоїти якийсь інструмент, це безпрецедентний випадок, який на Україні один із нерядових».

Мама Вероніки розповідає, творчістю доньки захоплюється. На питання чи буде 14 інструмент відповідає.
«Буде! – Це є в планах, це, я не знаю, найближчим часом плануємо взяти баян. І директор дома культури вирішив взяти ще один інструмент – це буде ударна установка».

З вибором майбутньої професії дівчина каже – визначилася.
«Я хочу своє майбутнє пов’язати з музикою, вона мені дуже подобається. Я не хочу, щоб музика лишилась просто як хобі».