Відвідати театральний фестиваль «Фортуна фест» запрошують черкащан

12:27, 16 сер. 2019
 
Відвідати театральний фестиваль «Фортуна фест» запрошують черкащан

Відвідати театральний фестиваль «Фортуна фест» запрошують черкащан учасники АРТ-простору. Заради цього щоп’ятниці збираються на Європейській площі міста та влаштовують концерти. Сам захід відбудеться 27-29 вересня у міському Палаці молоді. Про це Суспільному розповів директор установи Нодарі Росопідзе.

Співають, грають на музичних інструментах, танцюють та показують міні-вистави щоп’ятниці у центрі Черкас учасники Арт-простору. Серед них Валентина Величко. Жінка співає ретро пісні. Прийшовши сюди, каже, реалізувала давню мрію.
«Все життя я мріяла співати, але так склалися обставини, що в мене зовсім інша освіта й інше життя, але для мене це моє натхнення і я сюди приходжу і розкриваюсь».

Анна Харенко участь у заході бере вперше. Про Арт-простір дізналась від знайомих музикантів.
«Не у всіх творчих людей є можливість вирватись десь дуже високо, а бажання показати себе – в кожній творчій людині рано чи пізно проявляється, такі місця потрібні, щоб показати себе».

Не лише влаштовують концерти, але й інформують про майбутній міжнародний театральний фестиваль, розповідає директор Палацу молоді Нодарі Росопідзе.
«Арт-простір потрібен тут нам для того, щоб ми розказали, щоб ми відрекламували театральний фестиваль «Фортуна». Можна тут показувати акторські театральні здібності і це буде відбуватись аж до театрального фестивалю «Фортуна». Він буде 27-29 вересня».

Черкасець Сергій Мавлатоф розповідає про своє ставлення до Арт-простору.
«Правильне рішення, як на мене. Там, де молодь і там, де є можливість вільного прояву своєї творчості – що може бути краще? Тому, чим частіше буде так проводитись – люди будуть бачити. Діти дивляться – їм подобається, беруть приклад».

Нодарі Росопідзе додає, «Фортуна» – аматорський фестиваль театрального мистецтва, відбуватиметься в Черкасах учетверте. Участь у фестивалі візьмуть театральні колективи з України, Польщі та Білорусі.